Office 365 nyheter - Teams förändras och SharePoint förenklar kommunikationen

Office 365 nyheter - Teams förändras och SharePoint förenklar kommunikationen

Cognits nyhetssammanfattning

Vad är nytt i Office 365?

Testa nya Teams - nu tillgängligt för alla

Har du provat nya Teams än? Microsoft har gett Teams en rejäl uppdatering och den nya versionen erbjuder förbättrad prestanda, skalbarhet och spännande nya funktioner.

Nya Teams ger fler möjligheter att anpassa arbetsytan, bättre integration med olika Microsoft 365-appar och en förbättrad sökfunktion. En annan viktig nyhet är att du kan vara inloggad och aktiv i flera organisationer samtidigt.

Har du provat nya Teams? Från april 2024 kommer det vara nya Teams som gäller för alla
Har du provat nya Teams? Från april 2024 kommer det vara nya Teams som gäller för alla

Prova att byta till nya Teams, utforska de nya funktionerna i din egen takt och växla tillbaka när du vill. Nya teams finns både som app till datorn och i online-version till Microsoft Edge och Google Chrome.

Läs mer och kom igång med Nya Teams


Upp till 1000 kanaler per Team!

Microsoft Teams ökar sina kanalgränser till 1000 (+30) kanaler per team.

I ett Team kan man ha ett begränsat antal kanaler, hittills har gränsen legat på 200 kanaler per team men nu kommer du alltså kunna skapa så många som 1000 kanaler i varje Team och du kan kombinera standard- och delade kanaler precis som du vill. Utöver detta kan du också skapa upp till 30 privata kanaler per Team.


Nå ut med nyheten skapad för e-post

En spännande uppdatering för alla SharePoint-redaktörer: Nu kan du enkelt skapa och skicka kompletta nyhetsinlägg direkt till dina medarbetares e-post i på samma gång som du publicerar nyheten på intranätet. Skapar du dessutom nyheten på en Teamsite kan nyheten automatiskt bli ett inlägg i kanalen och därigenom ge maximal spridning.

När du publicerar din nyhet kan du nu också skicka den som e-post. Bildkälla: Microsoft

Det finns sex specialdesignade mallar i SharePoint för att skapa nyhetsinlägg som funkar bra både som e-post och på intranätet. Dessutom sammanställs information om antal läsare/besök från både Outlook och SharePoint i nyhetens sidanalysverktyg så det spelar ingen roll om man läser nyheten i inkorgen eller på Intranätet, alla läsare räknas.

Få din nyhet att sticka ut – direkt i inkorgen!

Läs mer om SharePoints nyhetsmallar, skapade för e-post


Enkelt att hitta mötesinspelningar i OneDrive

Stora delar av vårt samarbete sker i möten, men hur ofta har du inte haft problem med att hitta en inspelning från en månad tillbaka, eller anteckningarna från mötet i förra veckan?
- Med den nya mötesvyn i OneDrive kan du hitta allt ditt mötesinnehåll snabbt och enkelt.

Vyn Möten samlar inspelningar, anteckningar och inbjudningar till möten och gör informationen lättillgänglig. Bildkälla: Microsoft

Möten, som den nya vyn kallas, samlar allt material från mötesinbjudningar, möteschattar och mötesinspelningar på ett ställe och gör det mycket enklare både att förbereda sig för ett kommande möte och att gå tillbaka och titta på inspelningar eller dokument från tidigare möten.

Läs mer om nya OneDrive - fildelning och samarbete har aldrig varit enklare


Microsoft Copilot - Delarna Microsofts säljare inte riktigt vill prata om

Microsoft Copilot, en AI-assistent från Microsoft och OpenAI kan revolutionera arbetsplatsen men medför också potentiella risker och utmaningar.

Läs mer om Microsoft Copilot


Ny mötes-app i Teams

Har du sett att Teams har fått en ny app som heter Möte? (Om du inte ser den kan du välja "Visa fler appar - de tre punkterna i app-menyn i Teams - och söka fram den)

Appen Möte fungerar som en central hub för all information om dina möten, mötesaktivitet och innehåll.

Möte är en ny app i Teams. Bildkälla: Microsoft

Använd Möte-appen för att förbereda dig för kommande möten, ta igen något du missat eller hitta mötesinnehåll, agendor, anteckningar, chattar och sammanfattningar - allt på ett ställe.

Läs mer om nya funktioner och uppdateringar i Teams


Nu kan du byta färg på mapparna och göra det lättare att hitta bland dina dokument

Färgkoda dina mappar

Nu behöver inte alla mappar vara gula...
För att göra det lättare att strukturera och hitta bland dina mappar och dokument kan du nu använda dig av olika färger på mapparna.

Det finns 16 olika färger att välja på när du skapar en ny mapp i SharePoint, Teams och OneDrive och det går även byta färg på befintliga mappar.


Twitter-webbdelen tas bort från SharePoint

På grund av förändringar i användarvillkoren för Twitter (eller X som det heter numera) avvecklas nu Twitter-webbdelen i SharePoint. Förändringen innebär att Twitter-webbdelen tagits bort både från webbdelsverktygslådan och från alla webbplatsmallar från Microsoft så det går inte längre skapa nya Twitter-webbdelar.

Befintliga sidor som har Twitter-webbdelen påverkas inte på en gång, men kan komma att visa felmeddelanden framöver. För att komma runt problemet rekommenderar Microsoft att man tar bort Twitter-webbdelen från sina SharePoint-sidor.

Läs mer om Twitter-webbdelen i SharePoint


5 sätt att sänka kostnaden för ISO certifiering

Tycker du att det där med certifiering verkar dyrt? Vi tipsar om fem effektiva metoder att sänka kostnaden för ISO certifiering.

Läs om hur du kan optimera processen och spara tid och pengar.


Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Det var allt för den här gången, hör av dig om du har frågor eller funderingar kring nyhetsbrevet, Office 365, våra tjänster eller annat och följ oss gärna på sociala medier.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.