Nya OneDrive - Filhantering och samarbete har aldrig varit enklare

Nya OneDrive - Filhantering och samarbete har aldrig varit enklare

Har du sett att OneDrive håller på att få en ordentlig uppfräschning? Den nya versionen kommer med en rad uppdateringar och förbättringar, både nu och i framtiden, vars syfte är att göra filhantering och samarbete enklare och mer effektivt.

Nya vyer gör det enkelt att hitta

En av de mest märkbara förändringarna är omstruktureringen av gränssnittet för att göra det mer intuitivt och lättanvänt. Hem-sidan i OneDrive kommer visa dina filer samlat i olika vyer för att hjälpa dig att snabbt hitta dina filer oavsett var de ligger.

Några exempel på nya vyer:

  • "För dig" använder AI för att rekommendera filer som det är troligt att du är intresserad av
  • "Möten" samlar information och dokumentation om kommande och tidigare möten såsom anteckningar, inspelningar och delade filer. Läs mer om vyn Möten
  • "Personer" organiserar dina filer efter de personer du arbetar med - för de gånger då du inte kommer vad filen hette men vet vem som delade den. Läs mer om vyn Personer
Gränssnittet i OneDrive görs om för att göra det mer intuitivt och lättanvänt. Bildkälla: Microsoft

Förbättrade delningsfunktioner

En annan av de stora förbättringarna i OneDrive är förenklad delning som gör att du får mer kontroll över vem som kan se och redigera dina filer. Detta kan bidra till att förbättra säkerheten och skydda känslig information.

Information om dina delningar samlas i en särskild vy - Delat - som visar alla filer som du har delat med andra samt alla filer som andra delat med dig. Detta gör det enkelt både att hitta filer och få överblick.

OneDrive i Teams och Outlook

OneDrive förbättrar sin integrering med Microsoft Teams, vilket kommer göra det möjligt att dela filer direkt från OneDrive till Teams-chattar och Teams-kanaler. Snart kommer också integrering med Outlook som kommer göra det snabbt och enkelt att kopiera en delningslänk och inkludera den i ett e-postmeddelande eller hitta en delad fil - utan att lämna Outlook.

Förbättrad sökmotor

Sökfunktionen har fått en rejäl uppgradering som gör det lättare att hitta och organisera filer. I den nya sökmotorn kan du söka efter filnamn, innehåll och metadata, vilket kan minska tiden det tar att hitta rätt fil. Dessutom kommer en ny funktion att lanseras för att märka filer med relevanta nyckelord som kan underlätta sökningen ytterligare.

Möjlighet att arbeta offline

I den nya versionen blir det också möjligt att öppna och redigera OneDrive-filer offline, vilket kan vara till stor hjälp för dig som ofta reser eller jobbar i områden med dålig internetanslutning.

Vill du veta mer om nya funktioner och förbättringar i OneDrive, läs den ursprungliga artikeln här.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

No items found.
Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.