Kom igång med Nya Teams

Kom igång med Nya Teams

Nya Teams - snabbare, smidigare och enklare

Har du provat Nya Teams än? Det finns en funktion som gör att du kan växla mellan Nya Teams och classic Teams direkt från ditt Teams-gränssnitt. Detta innebär att du kan testa de nya funktionerna i din egen takt och återgå till Classic-versionen om du behöver det - åtminstone fram till 31 mars 2024 då Teams kommer uppgraderas automatiskt för alla.

Testa att byta till nya Teams, du kan byta tillbaka när som helst

Nya Teams, som nu är allmänt tillgängligt, introducerar en mängd förbättrade funktioner och prestandauppdateringar som syftar till att förenkla samarbete och produktivitet.

Förbättrad prestanda och skalbarhet

En av de största uppdateringarna i Nya Teams är dess förbättrade prestanda och skalbarhet. Tack vare en ny arkitektur blir Teams snabbare och mer responsivt, oavsett storleken på ditt team eller organisation. Detta innebär snabbare laddningstider, smidigare övergångar och mindre väntetid.

Inloggad i flera organisationer - samtidigt

Att hantera flera arbets- eller skolkonton i olika organisationer kan vara utmanande. Nya Teams löser detta genom att du kan vara inloggad på flera konton samtidigt och få notifikationer i realtid, oavsett vilket konto du just nu är aktiv i. Du kan enkelt samverka över flera konton och organisationer utan att störa ditt arbetsflöde. Detta förbättrar din produktivitet och effektivitet.

Du kan vara inloggad i och samarbeta inom flera olika organisationer samtidigt. Bildkälla: Microsoft

Förbättrad användarupplevelse

Nya Teams kommer också med nya funktioner designade för att förbättra användarupplevelsen. Den nya appen har ett mer intuitivt gränssnitt som ska göra det enklare att navigera och du kan anpassa din arbetsyta mer effektivt.

Chattmeddelanden synkroniseras snabbare mellan alla enheter. Detta innebär att du kan växla mellan olika enheter utan att tappa kontakten med ditt team och du kan fortsätta dina konversationer oavsett var du befinner dig. Dessutom kommer du nu att kunna dela skärmen direkt från chattfönstret.

Vad mer är nytt i Teams?

  • Förbättrad prestanda: Nya Teams levererar bättre prestanda, med snabbare laddningstider och mer responsiv interaktion.
  • Anpassning: Anpassa din arbetsyta för att passa dina behov genom att lägga till och arrangera flikar och appar som du önskar och öppna chattar och konversationer i nya fönster etc.
  • Integrerade arbetsflöden: Nya Teams erbjuder sömlös integration med befintliga Microsoft 365-appar. Detta innebär att du kan ta emot uppdateringar och samarbeta i dokument i större utsträckning än förut, direkt i Teams utan att behöva byta mellan olika appar.
  • Effektiv sökning: Sökfunktionen har förbättrats, vilket hjälper dig att hitta det du behöver snabbare och mer effektivt.

Kommande funktioner och utveckling

När nya Teams först dök upp någon gång i våras bytte i alla fall jag ganska fort tillbaka till vanliga Teams, det var allt för många funktioner som saknades i den nya versionen. Nu när den är tillgänglig för alla är situationen omvänd - det finns fortfarande vissa saker som man kan behöva gå tillbaka till classic Teams för att kunna lösa men nya Teams är den versionen jag helst använder.

Så vad kommer härnäst för Microsoft Teams? Enligt Microsoft, kommer vi att se fler funktioner och förbättringar i framtiden. Dessa inkluderar en ny hemskärm/startsida, förbättrade sökfunktioner, ännu fler anpassningsmöjligheter och ytterligare förbättrad prestanda och skalbarhet.

Vill du få tillgång till nya funktioner och bättre prestanda ska du byta till nya Teams för det är där större delen av utvecklingen sker just nu men det kan fortfarande vara vissa funktioner som saknas där eller som fungerar bättre i classic Teams.

Läs mer om utvecklingen av nya Teams

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.