Office 365 nyheter - Sommar 2022

Office 365 nyheter - Sommar 2022

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning - sommar 2022

Äntligen kan du samarbeta i en kanal i Teams utan att bjuda in till teamet

Funktionen med delade kanaler är hett efterlängtad och kommer innebära att det blir mycket enklare att samarbeta både inom organisationen och utanför.

Du skapar en särskild sorts kanal i ett Team och bjuder in medlemmar till bara den kanalen. Medlemmarna i den delade kanalen kommer åt den i sin vanliga Teams-lista, bland sina andra Team men de har bara tillgång till den delade kanalen. Detta gäller för delade kanaler både inom organisationen och utanför.

Läs mer om delade kanaler i Microsoft Teams

Samarbeta i en delad kanal utan att bjuda in till teamet

Spela upp video direkt i Hero-webbdelen

Lägger du in en video i Hero-webbdelen på en SharePoint-webbplats kommer videon att spelas upp direkt i Hero-webbdelen. Den här funktionen gör att du kan titta på en video utan att lämna SharePoint-sidan och du kan också titta igenom det övriga innehållet på sidan under tiden som videon spelas upp.

Spela upp video direkt i Hero-webbdelen. Bildkälla: Microsoft

Ställ in tysta timmar och slipp notifieringar från Outlook och Teams på din fritid

För att det ska bli lättare att skydda din fritid och släppa jobbet kommer det att finnas möjlighet att konfigurera tyst tid i Viva Insights - för att tysta aviseringar från Outlook och Teams mobilapplikationer, utanför arbetstid.

Inställningar för tysta timmar finns i Viva Insights. Bildkälla: Microsoft

Du kommer också kunna hantera inställningar för tysta timmar direkt i Outlook- och Teams-apparna i mobilen.

Läs om hur du ställer in tysta timmar


Skapa och dela privata utkast på Intranätet

När du ska skapa innehåll på Intranätet kommer du att kunna skapa privata utkast. Ett privat utkast innebär att bara skaparen och webbplatsadministratörerna kan se sidan - detta gäller även i Sidbiblioteket. Skaparen kan sedan dela det privata utkastet med andra personer så att de kan granska och redigera sidan.

Precis som vanligt när det gäller SharePoint-sidor och nyhetsinlägg kan endast en person åt gången redigera sidan. När utkastet publiceras återställs dess behörigheter till standard och alla som har åtkomst till webbplatsen kan se den nya sidan.


Menyn i Outlook flyttas

Menyn i Outlook, den där du växlar mellan e-post, kalender, kontakter och andra funktioner, kommer flyttas. Den nya placeringen blir nu i övre vänstra kanten på fönstret. Prova genom att slå på "Kommer snart" funktionen i Outlook eller vänta tills ändringen genomförs, den kommer att bli standard för alla inom kort.

Menyn i Outlook flyttas. Bildkälla: Microsoft


Chatta med dig själv

Nu kan du använda chatten i Teams som ett sätt att organisera ditt arbete. Skicka ett meddelande, arbeta med filer eller skapa en loopkomponent åt dig själv.

Starta en ny chat och skriv ditt eget namn som deltagare så är du igång.

Läs mer om hur du startar en chatt med dig själv

Chatta med dig själv och arbeta med filer eller skapa loopkomponenter


Öppna och kommentera i pdf-filer direkt i Acrobat utan att lämna Teams

Nu kan du ställa in att Adobe Acrobat ska användas som standardapp för att hantera pdf-filer i hela organisationen i Microsoft Teams. När det är klart används Adobe Acrobat för att visa och redigera alla PDF-filer i Teams.

Lär dig hur du ställer in Adobe Acrobat som standardapp i Teams


Tips för att jobba smartare i Office 365

5 saker du måste göra innan du kan ta bort en användare

När en anställning upphör så uppstår ofta frågor om hur man ska hantera konton, epost och ägarskap. Vi går igenom de 5 viktigaste sakerna du behöver hantera kring detta.

Användarkonton i O365 - 5 saker att hantera vid upphörande av anställning


Öppna alltid filen direkt i Word - ändra standard i Teams

Hur vill du helst öppna dina Office-filer i Teams? Gör du snabba uppdateringar direkt i Teamsappen eller behöver du fler funktioner så att du vill öppna webb- eller datorversionen? Bestäm hur du vill att filerna ska öppnas när du klickar på dem i Teams.

Lär dig hur du ändrar standard i Teams


Välj om du vill att en länk ska öppnas i ny flik

Snart kommer du kunna välja hur du vill att länkarna i menyn i SharePoint ska öppnas - i samma flik eller i en ny flik.

Dina befintliga navigationslänkar kommer att fortsätta uppföra sig som de gör idag tills du gör en ändring, dvs om länken öppnas i en ny flik idag kommer den fortsätta göra det även efter ändringen.

Läs om att anpassa navigeringen på din SharePoint-siteWiki-fliken försvinner

När en ny kanal skapats i Teams har du automatiskt fått en Wiki-flik för kanalen. Eftersom Wiki inte används av så många tas denna funktion nu bort.

Från och med augusti 2022 läggs inte längre Wiki-fliken till när du skapar nya kanaler. Du kan lägga till nya Wikier som flikar i kanaler vid behov men de kommer alltså inte läggas till automatiskt.

Befintliga Wikier som redan skapats påverkas inte av den här ändringen.


Microsoft Forms blir Microsoft Polls i Teams

Appen Forms kommer ersättas med appen Polls i Teams. Bildkälla: Microsoft

Appen "Forms" i Teams kommer ersättas med en ny app med namnet "Polls" – den nya appen kommer göra det mycket enklare att hitta och lägga till enkäter i sina chattar och möten i Teams. Du kommer hitta "Polls" både som app i Teams app store och från pop-up menyn för Fler åtgärder vid varje inlägg.


Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Och som vanligt: Vi söker fler duktiga medarbetare. Finns inte rollen i listan? Hör av dig ändå.

Det var allt för den här gången, hör av dig om du har frågor eller funderingar kring nyhetsbrevet, Office 365, våra tjänster eller annat och följ oss gärna på sociala medier.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.