Nu kan du äntligen dela en enskild kanal, utan att behöva dela hela teamet

Nu kan du äntligen dela en enskild kanal, utan att behöva dela hela teamet

Nu kan du dela bara en kanal, utan att dela teamet

Äntligen! Nu kommer Delade kanaler till Teams och då blir det ännu enklare att samarbeta med kollegor, kunder och samarbetspartners i Teams. Du skapar en delad kanal och bjuder in valfria personer - interna och externa och de får bara tillgång till den där enda kanalen, inte hela teamet.

Du slipper gömma undan känsligt material i privata kanaler eller skapa särskilda samarbetsteam för att inte "fel" personer ska få tillgång till information.

Ska det vara en Standard-, Privat- eller Delad kanal?

Delade kanaler är en ny kanaltyp som du kommer kunna välja (kan kanske redan?) när du skapar nya kanaler. Sedan tidigare finns kanaltyperna Standard och Privata kanaler. Det som avgör vilken typ av kanal du ska skapa beror på vilka som ska använda den.

  • Standard - Alla i teamet har åtkomst
  • Privat - Specifika teammedlemmar har åtkomst. Man måste alltså vara medlem i teamet för att få tillgång till en privat kanal i teamet men medlemmarna har inte åtkomst automatiskt
  • Delat - Personer som du väljer från din egen och/eller andra organisationer har åtkomst. Man behöver inte vara medlem i teamet för att få åtkomst till en delad kanal och du kan välja att ge medlemmarna i teamet access automatiskt

Observera att det inte går göra om en kanal i efterhand, blir det "fel" får du skapa en ny kanal.

Som medlem i en delad kanal i din egen organisation ser du teamet i din vanliga Teamslista men du ser bara den eller de kanaler som du har access till. Samma sak gäller om du blivit inbjuden till en delad kanal från en annan organisation. Du kommer alltså komma åt den delade kanalen direkt ifrån ditt vanliga Teams-konto utan att behöva byta organisation.

Du ser Teamet med den delade kanalen i din vanliga Teamslista men i Teamet ser du bara den kanal du har access till

Båda organisationerna måste tillåta extern delning

Det är inte riktigt bara att köra igång och börja bjuda in externa personer till delade kanaler. Av säkerhetsskäl går det bara att samarbeta över organisationsgränserna om båda organisationerna har godkänt varandra. Det räcker alltså inte med att ni tillåter delning med en annan organisation om inte mottagarorganisationen tillåter delning med er.

Här kan du läsa om hur du gör för att kunna dela kanaler externt; Konfigurera externt samarbete i delade kanaler

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.