Nyheter i Office 365 under Augusti 2018

Nyheter i Office 365 under Augusti 2018

Cognit's nyhetssammanställning för Augusti 2018

Det här är en kopia av vårt nyhetsbrev där vi försöker hålla fokus på användare och möjligheter - inte tunga tekniska detaljer eller kodsnuttar här inte, för det har vi vår utvecklingsblogg. Så med det ur vägen, låt oss dyka in i nyheterna.

Microsoft Teams är nu en komplett lösning som (enligt Microsoft) kan ersätta Skype För Företag

Microsoft säger nu att de betat av sakerna på sin Roadmap som krävdes för att börja övergången från Skype För Företag till Microsoft Teams.

Spännande utveckling där kommunikation och stöd till användare blir det centrala problemet för organisationer. Vi rekommenderar att du inte går över till 100% direkt utan att ha genomfört ett pilotprojekt med ett antal utvalda användare.

Microsoft Stream släpps till fler licensnivåer

Stream är en plattform för att skapa, dela och söka efter video för organisationer. Den har tidigare varit relativt dyr för kunder med Business licenser.

En trevlig nyhet är att det nu inkluderas i Business Essentials, Business Premium and Microsoft 365 Business licenser och kommer börja dyka upp live i början av nästa vecka.

Nya layoutmöjligheter för webbdelar i SharePoint

Snabblänkar, nyheter, bildgallerier och hero webbdelen får nya layoutmöjligheter.

Något som ofta efterfrågats från våra kunder är möjligheten att visa nyheter i en karusell/slider/roterande layout, så det känns skönt att det kommer out of the box snart. Det spar utvecklingstimmar.

En annan sak som ofta efterfrågats är möjligheten att ha snabblänkar i ett rutnät med ikoner - även det kommer nu out of the box. Vi tackar och bockar.

En mer komplett lista finns hos Microsoft här.

Blanda interna och externa nyheter i SharePoint

Har du någonsin delat nyheter från LinkedIn, mynewsdesk eller andra källor internt på intranätet? Har du varit frustrerad över att behöva skapa en nyhetssida som bara innehåller en länk till det materialet?

Microsoft har hört din klagan och nu skapat "News Links". Dvs möjligheten att lägga till länkar från andra källor, som exempelvis er publika webb eller LinkedIn.

Den fyller automatiskt i titel och beskrivning och drar in en bild (du kan ändra alla innan publicering).

Kommer i slutet av November.

Samredigera moderna sidor i SharePoint

Inget (nästan) mer "Sidan är låst för redigering av Lise Berg" när du försöker redigera en modern sida i SharePoint.

I slutet av November kommer sidor som öppnats i redigeringsläge men inte ändrats att släppas fria för redigering efter 5 minuter.

Inget mer jagande efter Lise på semestern bara för att publicera en sida du vill uppdatera.

Ladda upp kamerabilder automatiskt till OneDrive för Företag på iOS

Har du sett att OneDrive för privatpersoner automatiskt kan synkronisera ditt bildbibliotek på din iPhone och undrat varför företagsversionen inte kan göra samma sak?

Misströsta ej - senare den här månaden kommer du kunna göra just detta.

Uppdateringar av hubsiter

Nu kan du skapa 100 st istället för den tidigare gränsen på 50.

Nu blir det lite tekniskt: En annan funktion som släpps är möjligheten att köra "site script"/automatiserad kod när en site ansluts till en hubsite.

Det här ger stora möjligheter att automatiskt anpassa siter när de ansluts till en hub.

Exempelvis kanske du vill att alla siter under Rese-hubben har ett dokumentbibliotek för återrapporteringar och att rese-gruppschefen alltid läggs till som ägare automatiskt när HR siten ansluts.

Med den här nyheten blir det enklare att utveckla saker som dessa, dvs mer pengar kvar till annat.

Vill du veta mer om vad hubsiter är och varför de är viktiga för ert bolag eller organisation? Maila info@cognit.se och säg till så skriver vi ihop en artikel om det.

Skicka godkännandeförfrågningar som ombud

Ok, det var inte helt enkelt att översätta "send approvals on behalf of other users" till svenska.

Om ni använder mycket godkännandefunktioner i Microsoft Flow så har du nog stött på, eller hört talas om, problem att få dessa från rätt avsändare.

Problemet är att när du skapar ett flöde för ett dokumentbibliotek som automatiskt skickar en granskningsförfrågan till Lise. kommer du (Stina) som skapat flödet att stå som avsändare på godkännandeförfrågan istället för Bengt som var den som laddade upp filen.

Tidigare fanns det inget bra sätt runt det, men med den nya funktionen kan just detta scenario faktiskt byggas. Kvalitetsansvariga runt om i världen hurrar.

Saker att bevaka på Microsofts roadmap

Vi riktigt nördiga människor håller stenkoll på vad Microsoft kommunicerar gällande nyheter i sin publika roadmap, du som läser det här nyhetsbrevet gör förmodligen inte det. Helt ok, oftast räcker det att kommunicera när saker verkligen är på gång. Men i det här fallet är det en så stor nyhet att vi kände att det behövde kommuniceras tidigt. Eventuellt kan det spara någon som håller på att utreda frågan mycket pengar.

TeamSite auto-mount: Admins can specify TeamSite Libraries they want their users to sync
Estimated Release: September CY2018.


Någonsin fått frågan "varför måste jag gå till SharePoint och synka bibliotek X själv? Kan ni inte automatisera det?".

Tidigare har svaret från IT ofta varit ett "kanske, fast inte på ett riktigt bra sätt. Det kanske inte håller hur länge som helst".

Nu när den här funktionen rullar ut kommer många ta stora glädjeskutt - både hos IT och hos användarna.

ETA är oklart men räkna med att det får ett inlägg i nyhetsbrevet när det sker.

Nytt från Cognit

Vi har skrivit en artikel som går igenom frågan "Vad är Office 365 och varför är det intressant för mig?" för att försöka lyfta blicken från officepaketet, dokumenthantering och intranät. Office 365 är så mycket mer i dagsläget.

Eftersom det är en fråga som ändrar sig lite från dag till dag uppdaterar vi den med jämna mellanrum.

Så har du frågor eller idéer om vad vi borde skriva där, eller funderingar kring vissa delar - hör av dig!

Ofta är det de små sakerna som gör helheten, läs därför om 5 enkla misstag i Office 365 och SharePoint som irriterar dina användare. Hoppas det hjälper.

Övrigt

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Svara direkt på det här mailet tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Befinner du dig i Göteborg den 11e september så borde du besöka nästa Meetup kring Office 365 - kom förbi och träffa andra som är lika intresserade som du är!

Och som vanligt: Vi söker fler duktiga medarbetare. Finns inte rollen i listan? Hör av dig ändå.

Det var allt för den här gången, hör av dig om du har frågor eller funderingar kring nyhetsbrevet, Office 365, våra tjänster eller annat.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.