SharePoint Copilot: AI kommer till intranät och SharePoint

SharePoint Copilot: AI kommer till intranät och SharePoint

SharePoint Copilot: AI kommer till intranät och SharePoint

Det är ingen hemlighet att effektiv kommunikation och samarbete är avgörande för framgång och effektivitet.

Och när det gäller att skapa och hantera innehåll på ett intranät har SharePoint länge varit en ledande plattform.

Men nu, när vi kliver in i AI-eran, är vi på väg att uppleva en revolution inom innehållsskapande med SharePoint Copilot - en ny innovation som gör det enklare än någonsin att skapa engagerande och visuellt tilltalande sidor och webbplatser.

Innan vi dyker djupare in i vad SharePoint Copilot har att erbjuda, låt oss undersöka varför det är viktigt att ha en genomtänkt struktur, policy och utbildning för att säkerställa att organisationen inte drunknar i ett hav av irrelevant information.

SharePoint Copilot: En AI-driven revolution för content creation

SharePoint Copilot är en ny funktion som utnyttjar kraften i stora språkmodeller (LLM:s – tänk ChatGPT), Microsoft Graph och AI för att skapa SharePoint-sidor och webbplatser snabbare och enklare än någonsin tidigare.

Med bara en kort beskrivning av sidan eller webbplatsen du vill skapa kommer Copilot att göra grovjobbet åt dig och sedan arbeta tillsammans med dig för att redigera och förbättra det.

Copyright Microsoft - SharePoint in the AI Era: Introducing Copilot in SharePoint & 10 more innovations for creators - Microsoft Community Hub

Detta innebär att du kan spendera mindre tid på att konfigurera SharePoint-sidor och känna dig trygg med att din webbplats använder det bästa SharePoint har att erbjuda.

Men varför är detta så revolutionerande?

Jo, SharePoint Copilot erbjuder en ny nivå av effektivitet och enkelhet i skapandet av innehåll som tidigare varit otänkbart.

Det tar bort de tekniska barriärerna och låter användare fokusera på det som verkligen spelar roll: att skapa engagerande och informativa sidor och webbplatser som stärker samarbetet och kommunikationen inom organisationen.

Struktur, policy och utbildning: Nyckeln till att undvika informationsöverflöd

Trots alla fördelar med SharePoint Copilot finns det fortfarande en risk att organisationer kan drunkna i irrelevanta och dåligt organiserade sidor och webbplatser.

För att undvika detta krävs det att företag fortsätter att lägga lika mycket vikt vid att införa en genomtänkt struktur, policy och utbildning för sina anställda och redaktörer.

En solid struktur gör det enklare för användare att hitta och navigera i informationen de behöver, medan en tydlig policy säkerställer att alla sidor och webbplatser följer företagets riktlinjer och bästa praxis.

Slutligen är utbildning av redaktörer och medarbetare avgörande för att säkerställa att alla vet hur de ska använda SharePoint Copilot på ett effektivt sätt.

SharePoint Copilot en revolution inom innehållsskapande och internkommunikation som har potential att förändra hur organisationer skapar och hanterar sina digitala arbetsplatser.

Men för att verkligen utnyttja dess fulla potential är det viktigt att också fokusera på att implementera en genomtänkt struktur, processer och utbildning för att säkerställa att organisationen inte drunknar i irrelevant information.

Så, om du är redo att ta steget in i AI-eran och förvandla ditt företags intranät, kom ihåg att en välplanerad strategi och struktur är lika viktig som den mest avancerade tekniken.

När kan jag få detta i händerna?

SharePoint Roadmap - Copyright Microsoft

Ovan är roadmap:en som Microsoft delade när SharePoint Copilot lanserades. Vi kommer såklart hålla ett öga på det löpande och informera i vårt nyhetsbrev – så signa upp för det längst ner i högra hörnet för att hänga med i den här fascinerande utvecklingen!

Läs mer...

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Arbeta smartare och sundare med ett digitalt ledningssystem. så det blir tillgängligt och användbart.

Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn för att inte missa nästa intressanta uppdatering.