Office 365 nyheter - november 2021

Office 365 nyheter - november 2021

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning - november 2021

I november öppnade Microsoft sina svenska datacenter - känner du till att man måste begära migrering för att företagets data ska flyttas till Sverige?

Behåll din data i Sverige

Den 16 november öppnade Microsoft sina nya Svenska datacenter. I och med detta kan svenska företag behålla sin data i Sverige.

Nya Svenska uppsättningar läggs i Sverige och befintliga kan flyttas hit men det kommer inte att ske automatiskt. Du måste begära migrering av data och du måste skicka begäran innan 31 maj 2022. I annat fall ligger din data kvar på nuvarande lagringsplats.

Läs om hur du gör för att begära flytt av data till Sverige.

Under organisationsinställningar kan du se nuvarande lagringsplats för data

Privata Teamskanaler kan hanteras i SharePoint-admincenter

När du skapar en privat kanal i Teams skapas det upp en kopplad SharePoint-site - en Kanalplats (Channel site) med särskilda behörigheter. I SharePoint-admincenter kan du numera se vilka team som har vilka kanalplatser och kontrollera att de har rätt policyer.

Se vilka team som har vilka kanalplatser (Channel sites) i SharePoint-admincenter. Bildkälla: Microsoft

Läs mer om Teams-kanalplatser i SharePoint-admincenter


Byt bakgrund, nu även i Teams Online

Om du vill ändra vad som visas bakom dig i ditt videomöte kan du antingen göra bakgrunden suddig eller helt ersätta den med en egen bild eller en av Microsofts bakgrundsbilder.

Nu fungerar det även i Teams för webben och håller på att införas till Android vilket betyder att du kan bestämma bakgrund i Teams oavsett enhet.

Läs mer om hur du byter ut bakgrundsbilden i Teams


Ändra delningsinställningar när du kopierar länken

Nu kan du enkelt ändra behörighetsinställningar i samband med att du kopierar länken eller skickar delningsmail i SharePoint eller OneDrive.

I dialogrutan kan du se vilka som har access och ställa in behörighet för nya delningar

När du väljer Dela får du upp en dialogruta där du kan se (och ändra) vilka som har access och ställa in behörighet för nya delningar. Här kan du också välja om du vill skicka ett standardmail med länk till mappen eller dokumentet eller om du bara vill kopiera länken för att använda i ex Outlook eller Teams.

Läs mer om att kopiera länk och ändra delningsinställningar samtidigt

Dela eller inte dela? - det är frågan

När du skickar ett mail med filer i Outlook får du frågan om du vill skicka som en bifogad fil eller om du vill skicka en delningslänk - hur vet du vad du ska välja? Vi reder ut när du ska och när du inte ska dela ett dokument.

Läs om när du ska dela


Chatta med "vem som helst" i Teams

Snart kommer du kunna chatta fritt även med teamsanvändare utanför organisationen som har ett privat Microsoft-konto. Detta gör det möjligt att bjuda in till en chatt med vilken annan Teams-användare som helst med en e-postadress eller ett telefonnummer och hålla sig till organisationens säkerhets- och efterlevnadspolicyer.


Tips för att jobba smartare i Office 365

Guide - starta Viva Connections i 5 steg

Microsoft Viva Connections knyter ihop intranätet och Teams och fungerar både i datorn och i mobilen - konfigurera, aktivera och distribuera Viva Connections-appen direkt från Teams App Store

5 steg - Konfigurera och starta Viva Connections


Öppna alltid filen direkt i Word

Hur vill du helst öppna dina Office-filer i Teams - direkt i Teams (standard), i Skrivbords-appen eller i Online-appen? Bestäm hur du vill att filerna ska öppnas när du klickar på dem i Teams

Ändra standard i Teams


Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Läs mer...

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Arbeta smartare och sundare med ett digitalt ledningssystem. så det blir tillgängligt och användbart.

Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn för att inte missa nästa intressanta uppdatering.