5 tips för en bättre bakgrund i Teams

5 tips för en bättre bakgrund i Teams
Uppskattad lästid: 0:00

Välj rätt bakgrund i Teams-möten

Onlinemöten blir oftast bättre med video men bakgrunden vill du kanske inte alltid visa upp. Ibland händer det saker i bakgrunden som stör och så kan det vara skönt att inte behöva tänka på att städa. I Teams kan du lösa problemet genom att välja att göra bakgrunden suddig eller att helt byta ut bakgrunden mot en bild.

Välj rätt bakgrund i Teams-möten

Välj bild efter sammanhang

Inför ett viktigt möte kanske du slänger på dig en kavaj och fixar med håret och på samma sätt som du ändrar klädsel inför ett möte kan du också välja bakgrund efter sammanhang. Till ett lite striktare möte kan du använda en kontorsbakgrund eller ett neutralt landskap men till den virtuella AW:n kanske du vill spexa till det och delta i mötet ifrån stranden, baren eller rymden.

För att justera bakgrunden väljer du "Tillämpa bakgrundseffekter" i alternativmenyn (de tre punkterna) och sedan kan du välja att lägga på Oskärpa eller en bild.

Välj "Tillämpa bakgrundseffekter" och markera och aktivera den bakgrund du tycker passar bäst

Teams sparar de inställningar du gör och använder samma bakgrundsbild eller effekt till nästa möte.

Skräddarsy dina bakgrundsbilder

I Teams får du tillgång till ett antal olika typer av bakgrundsbilder som passar till olika tillfällen men du behöver inte använda Microsofts standardbilder utan kan enkelt ladda upp egna bakgrundsbilder. Välj Tillämpa bakgrundseffekter och Lägg till ny.

Du behöver inte använda Microsofts standardbilder utan kan lägga in dina egna bakgrunder

Rätt storlek och format

Innan du laddar upp egna bilder är det bra att kontrollera storlek och kvalitet. Microsoft rekommenderar att du laddar upp bilder med bildformatet 16:9 och med en upplösning på minst 1920px x 1080px om möjligt, mindre bilder riskerar att bli gryniga.

Format som fungerar är JPG, PNG och GIF.

Teams ändrar storlek och form på din videobild beroende på antal deltagare så därför är det en god idé att hålla det "viktiga" i bilden till en kvadrat i mitten. Om du vill ha med text eller logga bör den placeras i övre delen av bilden för att du inte ska skymma den.

Observera att din bild visas spegelvänd för dig men rättvänd för alla andra så bilden du laddar upp ska ha texten rättvänd. Vill du se hur det ser ut för alla andra kan du välja att visa din bild rättvänd i inställningar.

Håll det "viktiga" i bilden till en kvadrat i mitten och placera logga/text i övre delen av bilden så att du inte skymmer allt för mycket

Tänk på belysningen i rummet

Bra belysning i rummet är viktigt, särskilt om du vill använda bakgrundseffekter. Förutom att du ser bra ut gör det också att Teams enklare kan avgöra vad som är bakgrund och som ska maskas bort.

Undvik att ha ett fönster som bakgrund, det är nämligen stor risk att kontrasten blir för hög och att ditt ansikte bara syns som en svart silhuett.

Förbered dig inför mötet

Innan du ansluter till mötet kan du justera bakgrunden genom att klicka på Bakgrundsfilter och förhandsgranska så att du får önskad effekt och sedan visa "rätt" bild från början.

Om du vill förbereda inför ett möte och testa vad som funkar kan du starta ett snabbmöte från kalendern med dig själv som enda deltagare. Klicka på Bakgrundsfilter och välj lämplig bild. Här kan du också ladda upp dina bakgrundsbilder för att ha dem tillgängliga när du behöver dem. Teams kommer ihåg dina inställningar och använder samma bakgrundseffekter nästa gång du ansluter till ett möte.

Bilder som du laddat upp läggs till sist i listan med bakgrundsbilder och kan användas på en gång.

Klicka på Bakgrundsfilter och ladda upp dina bilder så har du dem tillgängliga när du behöver dem

Läs mer om bakgrunder i Teams

Läs mer...

Prata med oss

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Arbeta smartare och sundare med ett digitalt ledningssystem. så det blir tillgängligt och användbart.

Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn för att inte missa nästa intressanta uppdatering.