Uppskattad lästid: 0:00

Välj rätt bakgrund i Teams-möten

Onlinemöten blir oftast bättre med video men bakgrunden vill du kanske inte alltid visa upp. Ibland händer det saker i bakgrunden som stör och så kan det vara skönt att inte behöva tänka på att städa. I Teams kan du lösa problemet genom att välja att göra bakgrunden suddig eller att helt byta ut bakgrunden mot en bild.

Välj rätt bakgrund i Teams-möten

Välj bild efter sammanhang

Inför ett viktigt möte kanske du slänger på dig en kavaj och fixar med håret och på samma sätt som du ändrar klädsel inför ett möte kan du också välja bakgrund efter sammanhang. Till ett lite striktare möte kan du använda en kontorsbakgrund eller ett neutralt landskap men till den virtuella AW:n kanske du vill spexa till det och delta i mötet ifrån stranden, baren eller rymden.

För att justera bakgrunden väljer du "Tillämpa bakgrundseffekter" i alternativmenyn (de tre punkterna) och sedan kan du välja att lägga på Oskärpa eller en bild.

Innan du ansluter till mötet kan du justera bakgrunden genom att klicka på Bakgrundsfilter och förhandsgranska så att du får önskad effekt och sedan visa "rätt" bild från början.

Välj "Tillämpa bakgrundseffekter" och markera och aktivera den bakgrund du tycker passar bäst

Kom ihåg att Teams sparar de inställningar du gör och använder samma bakgrundsbild till nästa möte.

Skräddarsy dina bakgrundsbilder

I Teams får du tillgång till ett antal olika typer av bakgrundsbilder som passar till olika tillfällen men du behöver inte använda Microsofts standardbilder utan kan enkelt ladda upp egna bakgrundsbilder. Välj Tillämpa bakgrundseffekter och Lägg till ny.

Du behöver inte använda Microsofts standardbilder utan kan lägga in dina egna bakgrunder

Om du vill förbereda för ett möte och testa vad som funkar kan du starta ett snabbmöte från kalendern med dig själv som enda deltagare. Klicka på Bakgrundsfilter och ladda upp dina bakgrundsbilder för att ha dem tillgängliga när du behöver dem.

Klicka på Bakgrundsfilter och ladda upp dina bilder så har du dem tillgängliga när du behöver dem

Observera att din bild visas spegelvänd för dig men rättvänd för alla andra så bilden du laddar upp ska ha texten rättvänd.

Rätt storlek och format

Innan du laddar upp egna bilder är det bra att kontrollera storlek och kvalitet. Microsoft rekommenderar att du laddar upp bilder med bildformatet 16:9 och med en upplösning på minst 1920px x 1080px om möjligt, mindre bilder riskerar att bli gryniga.

Format som fungerar är JPG, PNG och GIF.

Teams ändrar storlek och form på din videobild beroende på antal deltagare så därför är det en god idé att hålla det "viktiga" i bilden till en kvadrat i mitten. Om du vill ha med text eller logga bör den placeras i övre delen av bilden för att du inte ska skymma den.

Håll det "viktiga" i bilden till en kvadrat i mitten och placera logga/text i övre delen av bilden så att du inte skymmer allt för mycket

Tänk på belysningen i rummet

Bra belysning i rummet är viktigt, särskilt om du vill använda bakgrundseffekter. Förutom att du ser bra ut gör det också att Teams enklare kan avgöra vad som är bakgrund och som ska maskas bort.

Undvik att ha ett fönster som bakgrund, det är nämligen stor risk att kontrasten blir för hög och att ditt ansikte bara syns som en svart silhuett.

Välj dator-appen, inte webbappen

Bakgrundseffekter är bara tillgängliga i Teams desktop-appen. I webbappen (Teams online) behöver du än så länge tänka på hur bakgrunden ser ut men det går att göra bakgrunden suddig.

Även i mobilen kan du både göra bakgrunden suddig och använda bakgrundsbild numera. Funktionen har kommit till iOS och håller på att rullas ut även till Android.

Läs mer om bakgrunder i Teams

This first appeared on Cognit.se:
5 tips för en bättre bakgrund i Teams

Prata med oss

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Patrik på 073 660 90 74
Ajdå, något gick fel. Ring Patrik på 073 660 90 74 så bjuder han på lunch som kompensation.

Arbeta smartare och sundare med Digitala ledningssystem som gör ledningssystemet tillgängligt och användbart. Vi hjälper dig få ut full effekt av SharePoint och Teams.

Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn för att inte missa nästa intressanta uppdatering.