5 tips för en bättre bakgrund i Teams

5 tips för en bättre bakgrund i Teams

Senast uppdaterad 2023-12-19

Välj rätt bakgrund i Teams-möten

Onlinemöten blir oftast bättre med video men bakgrunden vill du kanske inte alltid visa upp. Ibland händer det saker i bakgrunden som stör och så kan det vara skönt att inte behöva tänka på att städa. I Teams kan du lösa problemet genom att välja att göra bakgrunden suddig eller att helt byta ut bakgrunden mot en bild eller en video.

Välj rätt bakgrund i Teams-möten

Välj bild efter sammanhang

Inför ett viktigt möte kanske du slänger på dig en kavaj och fixar med håret och på samma sätt som du ändrar klädsel inför ett möte kan du också välja bakgrund efter sammanhang. Till ett lite striktare möte kan du använda en kontorsbakgrund eller ett neutralt landskap men till den virtuella AW:n kanske du vill spexa till det och delta i mötet ifrån stranden, baren eller rymden.

För att justera bakgrunden väljer du "Effekter och avatarer" i alternativmenyn (de tre punkterna) och sedan kan du välja att lägga på oskärpa eller en bild.

Du kan också använda olika filter för att ändra färgton eller lägga till effekter.

Välj "Effekter och avatarer" under Fler åtgärder för att justera bakgrunden i Teamsmötet

Teams sparar de inställningar du gör och använder samma bakgrundsbild eller effekt till nästa möte.

Du behöver inte använda Microsofts standardbakgrunder utan kan lägga in egna
Du behöver inte använda Microsofts standardbilder utan kan lägga in dina egna bakgrunder

Skräddarsy dina bakgrundsbilder

I Teams får du tillgång till ett antal olika typer av bakgrundsbilder som passar till olika tillfällen men du behöver inte använda Microsofts standardbilder utan kan enkelt ladda upp egna bakgrundsbilder.

Välj "Effekter och avatarer" och "Lägg till ny". De egna bakgrundsbilderna brukar läggas till sist i listan så du behöver klicka på Visa allt för att hitta de skräddarsydda bakgrunderna

Rätt storlek och format

Innan du laddar upp egna bilder är det bra att kontrollera storlek och kvalitet. Microsoft rekommenderar att du laddar upp bilder med bildformatet 16:9 och med en upplösning på minst 1920px x 1080px om möjligt, mindre bilder riskerar att bli gryniga.

Format som fungerar är JPG, PNG och BMP.

Om du vill ha med text eller logga bör den placeras i övre delen av bilden för att du inte ska skymma den.

Observera att din bild som standard visas spegelvänd för dig men rättvänd för alla andra så bilden du laddar upp ska ha texten rättvänd. Vill du se hur det ser ut för alla andra kan du välja att visa din bild spegelvänd i inställningar.

Tänk på belysningen i rummet

Bra belysning i rummet är viktigt, särskilt om du vill använda bakgrundseffekter. Förutom att du ser bra ut gör det också att Teams enklare kan avgöra vad som är bakgrund och som ska maskas bort.

Undvik att ha ett fönster som bakgrund, det är nämligen stor risk att kontrasten blir för hög och att ditt ansikte bara syns som en svart silhuett.

Förbered dig inför mötet

Innan du ansluter till mötet kan du justera bakgrunden genom att klicka på "Effekter och avatarer" och välja bakgrund och/eller effekt. Använd gärna förhandsgranskning så att du ser att du får önskad effekt klicka sedan på "Använd".

Om du vill förbereda inför ett möte och testa vad som funkar kan du starta ett snabbmöte från kalendern med dig själv som enda deltagare. Klicka på "Effekter och avatarer" och välj lämplig bild och/eller effekt. Här kan du också ladda upp dina bakgrundsbilder för att ha dem tillgängliga när du behöver dem. Teams kommer ihåg dina inställningar och använder samma bakgrundseffekter nästa gång du ansluter till ett möte.

Bilder som du laddat upp läggs till sist i listan med bakgrundsbilder och kan användas på en gång.

Förbered inför nästa möte genom att starta ett snabbmöte med dig själv och välja bakgrundsbild och/eller effekt i inställningarna

Uppdatering: Animerade bakgrunder tar dina Teams-möten till nästa nivå

Sedan vår ursprungliga artikel om tips för en bättre bakgrund i Teams, har Microsoft introducerat en spännande ny funktion som kommer att göra dina möten ännu mer engagerande och personliga - animerade bakgrunder.

Med den senaste uppdateringen av Microsoft Teams kan användare nu välja mellan en rad dynamiska, animerade bakgrunder som lägger till rörelse och liv i dina videosamtal. Dessa bakgrunder är inte bara kul utan kan också hjälpa till att uttrycka din personlighet eller den kreativa sidan av ditt företag.

Att lägga till en animerad bakgrund i Teams är lika enkelt som att välja en statisk bild:

  1. Klicka på de tre prickarna (...) i möteskontrollerna under ett Teams-möte.
  2. Välj "Effekter och avatarer".
  3. Bläddra genom de tillgängliga alternativen och välj en animerad bakgrund som du föredrar - de animerade bakgrunderna har en liten videosymbol.
  4. Förhandsgranska din bakgrund och välj sedan "Använd" för att aktivera den under mötet.

Animerade bakgrunder är perfekta för att sätta en avslappnad ton i mer informella möten eller för att bara göra din mötesmiljö lite roligare. Kom dock ihåg att välja animerade bakgrunder som är lämpliga för sammanhanget och som inte distraherar för mycket från mötets syfte och innehåll.

För att läsa mer om den senaste uppdateringen och se hela urvalet av tillgängliga animerade bakgrunder för dina Teams-möten, besök den officiella bloggen från Microsoft 365 här: Animated Backgrounds in Teams Meetings.

Läs mer om bakgrunder i Teams

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.