Nyheter i Office 365 under januari 2019

Nyheter i Office 365 under januari 2019

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning för januari 2019

I månadens nyhetsartikel sammanfattar vi det vi tyckte var mest spännande från januari.

Läs om nya möjligheter att anpassa utseendet på ditt intranät, nyheter i OneNote och om hur du skapar automatiska påminnelser i SharePoint.

Börja använda påminnelser i SharePoint

Skapa påminnelser i SharePoint med hjälp av Flow

Behöver du hålla koll på viktiga datum som till exempel att avtal behöver omförhandlas? SharePoint kan hjälpa dig att hålla koll.

Med hjälp av Flow kan du, direkt från SharePoint, skapa ett flöde som skickar en påminnelse x antal dagar i förväg. Sen behöver du inte längre tänka på att lägga upp en påminnelse i kalendern, det sköter SharePoint och Flow automatiskt.

Det är programmet Microsoft Flow som används för att skapa dessa automatiserade flöden och Microsoft har skapat flera "färdiga" flöden som du kan starta och ställa in via SharePoint. Exempelvis Skapa uppgift, Begära godkännande och Publicera meddelande i Teams.

Läs mer om Flow och flöden

Designa ditt intranät

Nya möjligheter att ändra utseende på headern

Ändra utseende på headern/navigationen

Microsoft rullar nu ut flera möjligheter att ändra utseendet på dina intranätsidor.

Ett exempel är headern (Rubrik) på sidan. Denna yta har har haft ett standardutseendesom inte gått att anpassa men nu finns det möjlighet att göra några ändringar.

Välj mellan standard eller kompakt utseende på din header, visa logo och välj bakgrundsfärg - små ändringar som ändå kan göra stor skillnad för intrycket på ditt intranät.

De nya anpassningarna hittar du under Ändra stil -> Rubrik.

Läs mer om uppdateringarna i SharePoint

SharePoints nya megameny

Megamenyn gör det enklare att hitta rätt

Nu blir det lättare att skapa tydlig navigation i SharePoint. Microsofts nya Megameny kan visa flera nivåer i navigationen samtidigt. Man slipper ifrån drop down-menyer och navigationen blir tydlig och översiktlig.

Tydlig navigation sparar tid genom att det blir enklare att snabbt hitta rätt.

Megamenyn är en intressant och hett efterlängtad uppdatering som rullas ut nu under våren.

Läs mer om uppdateringarna i SharePoint

Footer med viktig information och länkar

Footer med viktig information

Ett sätt att se till så att användarna hittar viktig information är att använda footern längst ned på sidan. Samma footer på alla sidor.

Footern kan innehålla din logga, viktiga länkar och viktig information som till exempel telefonnummer och epostadresser.

Observera att Footern bara kommer vara tillgänglig på kommunikations-webbplatser, inte på gruppwebbplatser.

När uppdateringen rullats ut (nu under våren) kommer dina kommunikations-webbplatser uppdateras automatiskt med en "grund-footer". Innehållet i den kan administreras via "Ändra utseende"-menyn.

Du kommer också kunna välja att inte visa footern, om så önskas.

En annan spännande nyhet som är på gång är ett centralt bildbibliotek, som ska göra det enkelt att hitta och återanvända organisationens bilder och loggor med mera.

Läs mer om uppdateringarna i SharePoint

Använd Taggar för att organisera och söka i OneNote

Skapa egna Taggar (Flaggor) i OneNote

Nu i januari rullade Microsoft ut möjligheten att skapa anpassade Taggar (Flaggor) i OneNote.

Du kan skapa egna taggar som till exempel Företagsinformation, Kritiskt eller Allmänt och använda taggarna för att kategorisera hela texter eller markera delar av texter.

När du söker i OneNote kan du välja att se resultat för Sidor eller Flaggor.

Läs mer här

Office 365 till macOS Mojave

Office 365 i App Store

Microsoft appar har funnits till Mac i flera år men nu finns de i App Store. Du behöver inte längre ladda ner dem från nätet och krångla med installer-filer.

“Office 365 är här!
Det gläder oss enormt att kunna meddela att Microsoft Office 365 nu är tillgängligt på Mac App Store – och som prenumerant får du full tillgång till samtliga funktioner på alla plattformar. För att prenumerera på Office 365 behöver du bara logga in på någon av Microsoft Office-apparna och uppgradera ditt konto. Du hittar hela sviten av appar för iOS nedan, så att du kan börja skapa och samarbeta var du än befinner dig.”

Citat: Microsoft (App Store)

Du kan välja att ladda ner office apparna som enskilda appar eller som ett Office 365-paket som innehåller Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote och OneDrive.

Läs mer om Office 365 till Mac

Har du råkat slänga en viktig fil i SharePoint?

Lugn, det går (förmodligen) få tillbaka den. Första åtgärden om man vill återställa en fil från SharePoint är att gå till papperskorgen och välja återställ.

Är papperskorgen tom kan det ändå gå att få tillbaka filen eftersom den kan ha flyttats till en central papperskorg. Läs vår artikel om papperskorgen i SharePoint.

Till sist...


Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Och som vanligt: Vi söker fler duktiga medarbetare. Finns inte rollen i listan? Hör av dig ändå.

Det var allt för den här gången, hör av dig om du har frågor eller funderingar kring nyhetsbrevet, Office 365, våra tjänster eller annat och följ oss gärna på sociala medier.

Läs mer...

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Arbeta smartare och sundare med ett digitalt ledningssystem. så det blir tillgängligt och användbart.

Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn för att inte missa nästa intressanta uppdatering.