Har du slängt fel fil och sedan tömt papperskorgen?

Har du slängt fel fil och sedan tömt papperskorgen?

Har du råkat slänga fel fil från SharePoint och sedan tömt papperskorgen så att den är borta?

Få inte panik! Det går (förmodligen) att få tillbaka den.

Så här funkar det i SharePoint

I SharePoint sparas filerna i papperskorgen i 93 dagar därefter tas de bort.

Om man väljer Ta bort fil från papperskorgen eller rensar papperskorgen flyttas filerna till second stage-papperskorgen, som är en central papperskorg för hela din webbplatssamling. Här ligger de kvar återstående tid av de 93 dagarna. Det är alltid totalt 93 dagar från att du slängt filen i papperskorgen.

I värsta fall är det dessutom möjligt att få hjälp från Microsoft med att återställa filer från backup ytterligare 14 dagar efter att de permanent tagits bort från papperskorgen. Det finns inga garantier för hur lång tid det kan ta att få tillbaka filerna.

Filen återställs alltid till den ursprungliga platsen. Om du återställer en fil som fanns i en borttagen mapp återskapas både mappen och filen till den ursprungliga platsen. Om dokumentbiblioteket som filen låg i tagits bort måste dokumentbiblioteket återställas först innan filen kan återställas.

Läs mer om hur man gör här.

Så här funkar det i OneDrive

Filer som läggs i papperskorgen från OneDrive kan normalt återställas inom 30 dagar men om papperskorgen blir full rensas de äldsta filerna bort först.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.