Nyheter i Office 365 under februari 2019

Nyheter i Office 365 under februari 2019

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning för februari 2019

I månadens nyhetsbrev sammanfattar vi det vi tyckte var mest spännande i Office 365 från februari.
Läs om övergången från Klassisk SharePoint till Modern, nya designmöjligheter i SharePoint, att det nu blir ännu enklare att spara direkt till molnet och mycket annat.

Automatisk övergång från Klassisk till Modern SharePoint

Skillnaden på Klassisk och Modern lista i SharePoint

Idag kan du välja att hålla kvar en hel organisation i Klassisk SharePoint för listor och dokumentbibliotek, från och med 1 april tas den här möjligheten bort.

Listor som idag är Klassisk SharePoint görs om till Modern automatiskt - om det går. Det som kan göra att det inte går är exempelvis om du har programmerade anpassningar av listorna.

För att hålla kvar hela webbplatser eller webbplatssamlingar behöver du framöver använda PowerShell.

Möjligheten för användare att klicka på "Återgå till klassiska SharePoint" för enskilda listor och bibliotek kommer finnas kvar samtidigt som du som administratör av en lista eller dokumentbibliotek kan ställa in listorna att visas i klassiskt läge på samma sätt som tidigare.

Listor med funktioner och anpassningar som inte stöds av modern kommer intepåverkas.

Övergången till SharePoint Modern innebär att användarna får tillgång till nya och förbättrade funktioner som Flow (för att skapa flöden), kolumnformatering, PowerApps integration och filterpanelen.

Läs mer hos Microsoft om övergången till SharePoint Modern

Lättare att se filstatus i SharePoint

Nya symboler som gör det lättare att se filers status

Med nya signaler/symboler i SharePoint blir det lättare att se filers status.

Om du checkat ut en fil visas en "Personal checkout-signal", en röd symbol med en pil. Om någon annan checkat ut en fil visas istället "Other-checkout" symbolen, en grå symbol med en pil.

Andra signaler som kommer visas är till exempel Trending, Delad och Malware.

Många av symbolerna kommer också visas i OneDrive, Microsoft Teams och Office-programmen så småningom.

Läs mer hos Microsoft om nyheterna i SharePoint

Designa dina SharePointsidor

Genom att sätta olika bakgrundsfärg på olika sektioner blir sidan tydlig och lättöversiktlig

Microsoft har rullat ut, och fortsätter att rulla ut, flera nya möjligheter att påverka utseendet på dina SharePoint sajter och -sidor. Har du till exempel provat den nya Megamenyn som kan göra navigationen mycket enklare och mer översiktlig?

Nu kan du också ändra på sidinformationen. Du kan välja din egen miniatyrbild, bilden som visas i sökresultat, markerat innehåll och nyheter och du kan också skriva din egen beskrivning av sidan istället för att SharePoint hämtar det första som visas på sidan.

Att sätta bakgrundsfärg på en sektion för att tydligt visa olika delar av sidan är en annan möjlighet som blivit tillgänglig nyligen.

Läs mer om nya designmöjligheter i SharePoint

Teams-Only Mode

I sin strävan att överföra användare från Skype till Teams har Microsoft skapat ett "Teams Only mode" som gör Teams till primärt program för kommunikation och samarbete.

All kommunikation samlas i en applikation och du får alla dina samtal och chattmeddelanden i Teams - oavsett om avsändaren använder Skype for Business eller Teams.

Användare som uppgraderats till Teams Only kan fortfarande delta i Skype for Business möten men kan inte kommunicera med användare som använder Skype for Consumer. Våra interna tester på Cognit visar att det här ännu inte fungerar helt perfekt - snabbråd är därför att göra noggranna tester innan ni rullar ut ändringen.

Är du administratör för din Office 365 tenant finns nu möjligheten att uppgradera till Teams Only mode i Teams Admin centret. Du kan välja att genomföra uppgraderingen för enskilda användare eller för hela organisationen.

Läs mer om Teams-Only Mode och migreringen från Skype

Spara direkt till OneDrive

Spara filerna direkt till OneDrive

Microsoft gör det lättare att skapa och spara dina Word, Excel eller PowerPointdokument direkt till molnet.

Spara-som-dialogen kommer att utgå ifrån OneDrive eller SharePoint Online istället för din hårddisk och om du glömmer att spara ditt dokument innan du stänger programmet automatsparas det till din OneDrive (är du inte riktigt redo att helt gå över till molnlagring än kan du ändra Spara-inställningarna i Office-applikationen).

När du väl sparat ditt dokument till molnet kommer du kunna både döpa om och flytta dokumentet direkt från titelmenyn.

De nya spara-funktionerna har redan börjat rullas ut till både Mac och PC.

Läs mer om nyheterna i OneDrive

Ny Cognit Artikel: Vad är ett intranät och varför är det fortfarande ett krav för företag 2019?

Vad är intranät och varför är det ett krav för företag 2019?

Nuförtiden är intranät så mycket mer än bara ett dokumenthanteringssystem. Idag kan intranätet vara ett fantastiskt verktyg för samarbete och kommunikation - både mellan individer och mellan ledning och medarbetare.

Läs vår artikel där vi går igenom vart begreppet intranät kommer ifrån och vad intranät är idag.

Nya appsymboler i Office 365

Microsoft introducerar nya ikoner

Känner du inte riktigt igen ikonerna för de olika Office 365-programmen? I samband med att Microsoft moderniserar utseendet på alla sina appar introducerar de också nya uppdaterade ikoner.

Uppdateringen är en del av ett stort moderniseringsprojekt där Microsoft fokuserar på design och användarupplevelse. Vi kommer få se fler förändringar framöver.

Nya ikoner, en del av Microsofts nya look

Uppdaterad personuppgiftspolicy

Som ett led i att förtydliga och bättre hantera personuppgifter har vi uppdaterat vår personuppgiftspolicy. Läs policyn i sin helhet här.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.