Nyheter i Office 365 under december 2019

Nyheter i Office 365 under december 2019

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning

2019 avslutades med att flera nya praktiska funktioner rullades ut inom Office 365. I månadens nyhetsartikel presenterar vi det vi tycker var mest intressant från december 2019.

Läs om bland annat filuppladdning i Forms, nya möjligheter att ändra utseendet på text och ramar i SharePoint. Det blir en tydligare koppling mellan SharePoint-teamsiter och Teams och dessutom finns Teams nu även till Linux.

Spara tid och slipp administration

Spara tid med smartare mötesbokningar

Känns det som att du spenderar mer tid på att boka och boka om möten än att faktiskt delta i mötena? Du kan spara mycket tid genom att ta hjälp av FindTime - du behöver bara välja ut ett antal tillfällen och sedan sköter funktionen resten åt dig.

Läs mer om hur du kan spara tid i vår artikel - Spara tid med smartare mötesbokningar


Ladda upp filer i Forms

En ny typ av fråga för att ladda upp filer till Forms. Bildkälla: Microsoft

Nu kommer en ny typ av fråga till Microsoft Forms, en som gör det möjligt att ladda upp filer -bilder eller dokument. Att kunna ladda upp filer kan vara väldigt användbart om du till exempel använder Forms för avvikelsehantering eller för att begära in certifikat och annan dokumentation i ett frågeformulär.

Du kan välja att begränsa hur många filer som kan laddas upp och du kan även välja filformat - om det till exempel bara ska gå att ladda upp bilder eller pdf-filer. Filerna kommer du åt både ifrån SharePoint och ifrån OneDrive.

Funktionen håller på att rullas ut just nu.

Läs mer om vad som är nytt i Forms


Första Office 365-verktyget till Linux

Microsoft Teams släpps nu till Linux. Bildkälla: Microsoft

Samarbetsverktyget Teams blir det första av Microsofts verktyg som släpps till operativsystemet Linux. Redan nu finns en förhandsversion tillgänglig för nedladdning.

Att Teams kommer till Linux innebär att det blir enklare att samarbeta, chatta, ha videomöten och röstsamtal med Linuxanvändare. De kommer också kunna öppna och redigera Office-filer i Teams-appen - ett stort steg för att underlätta samarbetet mellan olika användare eftersom Office-apparna inte finns till Linux än.

Enligt Microsoft är Teams bara det första Office 365 verktyget som kommer till Linux och vi väntar med spänning på vad som kommer här näst.

Läs mer om Teams till Linux


Presentatör eller deltagare i ett Teamsmöte?

Du kan välja vilka som ska få vara presentatörer under ett möte

Nu kan du ställa in att mötesdeltagare ska ha olika roller under mötet, vissa ska kanske dela dokument eller hålla presentationer medan andra "bara" ska vara deltagare. Som deltagare kan du delta i video/röstsamtal, se delade dokument/skärm och delta i möteschatten och som presentatör kan du dessutom dela dokument, släppa in deltagare till mötet, ändra roller för deltagare och starta/stoppa inspelning med mera.

Det går att ändra inställningar under mötet så du behöver inte ha tänkt på allt i förväg och du inte ändrar några inställningar alls kommer alla som är direkt inbjudna till mötet att bli presentatörer automatiskt.

Läs mer om olika roller i Teams


Använd ikoner och ändra textfärg i SharePoint

Ändra textfärg, använda ikoner och göra texten fet är bara några exempel på hur du kan styla texten i listor och dokumentbibliotek. Bildkälla: Microsoft

Nu får du massor med nya möjligheter att ändra utseende och funktion på listor och dokumentbibliotek i SharePoint. Microsoft håller på att rulla ut funktioner för att till exempel färga varannan rad i en lista och att visa kolumn- eller totalsumma för tabellen. Väljer du att visa summor syns de även i dina list- och dokument-webbparts.

Förutom att färga varannan rad kan du också färga själva texten och göra den fet, kursiv eller understruken. Du kan ändra fontstorlek, lägga till en ikon och en ram. Allt du kan behöva för att göra informationen mer överskådlig.

Läs mer om vad som är nytt i SharePoint


En knapp som tar dig direkt till rätt Teamskonversation

Du ser tydligt i SharePoint att mappen är kopplad till en kanal i Teams

Det är inte alltid så lätt att förstå kopplingen mellan SharePoint och Teams. Särskilt förvirrande blir det om det finns mappar i SharePoint som inte är kopplade till någon kanal och därför inte syns i Teams. Microsoft gör nu den här kopplingen mer synlig så i SharePoint ska du se tydligt vilka mappar som är kopplade till kanaler i Teams och vilka som inte är det och du behöver inte längre fundera på vart du ska lägga dina filer för att teamet ska kunna arbeta med dem i Teams.

Med hjälp av en ny knapp i SharePoint blir det också mycket enklare att navigera mellan verktygen. En knapptryckning tar dig direkt från dokumentbiblioteket i SharePoint till rätt konversation i Teams.

Den här synliga och tydliga direktkopplingen har varit på gång sedan våren 2019 men det är först nu som det börjar rullas ut, du har kanske redan provat?

Läs mer om vad som är nytt i Teams


Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Och som vanligt: Vi söker fler duktiga medarbetare. Finns inte rollen i listan? Hör av dig ändå.

Det var allt för den här gången, hör av dig om du har frågor eller funderingar kring nyhetsbrevet, Office 365, våra tjänster eller annat och följ oss gärna på sociala medier.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.