Vad du behöver veta när du startar ett intranät-projekt

Vad du behöver veta när du startar ett intranät-projekt

Att bygga ett intranät som låter människor enkelt hitta all publicerad och gällande information inom bolaget kräver både kunskap och tid.

Planera innehåll, funktioner och struktur

Att bygga intranätet på ett traditionellt konsultsätt kan ta lång tid (hint: vi har ett annat sätt) - Ni behöver komma på, planera och landa i en gemensam bild av vad intranätet och Microsoft Teams ska innehålla. Det tar ofta lång tid och involverar många människor som alla behöver få sina röster hörda.

Vidare börjar de flesta projekt från antingen noll med frågan från en konsult eller internt ansvarig: - “Ok, vad vill ni ha på intranätet?” eller från en struktur som redan idag upplevs som svår att hitta i.

Hitta rätt teknisk lösning

Nästa steg är att hitta rätt bland de tekniska frågorna.
- Ska vi utveckla olika nya funktioner?
- Hur skapar vi strukturen på ett korrekt sätt som passar både vårt arbetssätt och IT-verktygen?

Det här arbetet måste ofta göras i samarbete mellan intern personal och externa leverantörer. Det kräver ytterligare planerings- och koordineringsinsatser.

Att börja från noll driver väldigt mycket projekttid

Många intranäts-lösningar innebär tekniska inlåsningseffekter som driver tid, kostnader och binder dig till leverantören. Inte direkt det vi tänker på när vi startar ett projekt.

Insatsen som behövs för att lansera intranätet och den nya Teams-strukturen, utbilda alla användare, se till att aktuell och korrekt information finns på intranätet över tid och att rent tekniskt sjösätta det på ett smart sätt är även det en sak som underskattas.

Arbetet tar inte slut när intranätet är lanserat

För att lyckas även efter lansering behöver någon arbeta med att skapa innehåll, övervaka och följa upp över tid. Det kräver dedikerade resurser i form av pengar och personal. Samtidigt behöver användarfrågor också hanteras.

Ni behöver även hålla er uppdaterade med nya tekniska funktioner som kan spara tid eller medföra risker.

Det är inte ovanligt att konsultbolag gör samma projekt till samma kund vart 3e-5e år för att strukturer har fallit samman. Det ändrar vi på.

Det finns kort sagt många olika orsaker till att det traditionellt tar lång tid att bygga ett intranät, och för vissa bolag är det helt rätt resa att gå.

Men för de som snabbare vill komma till resultat finns det ett annat sätt - och det är där vi på Cognit kommer in med våra paketerade lösningar.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.