Office 365 nyheter - november 2020

Office 365 nyheter - november 2020

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning - november 2020

Microsoft utmanar konkurrenten Zoom med obegränsad mötestid även för privat-versionen, kanske att det blir ett digitalt julfirande i år?

Andra intressanta nyheter är den nya tjänsten Microsoft Productivity Score, att det finns nya layoutalternativ för rubriken och en ny webbpart i SharePoint. Och visste du att du kan få Yammer-notifieringar i Teams?

Insikter om hur ni använder Microsoft 365

Använd insikterna i Productivityrapporterna för att förändra hur ni jobbar. Bildkälla: Microsoft

Förstå hur din organisation använder appar och tjänster inom Microsoft 365 och använd insikterna för att förändra hur ni arbetar.

Den nya tjänsten Productivity Score används för att se teknisk information om ditt nätverk och även för att förstå hur medarbetarna samarbetar och använder funktioner som chattrum och schemaläggningsverktyg.

Microsoft fick utstå en hel del kritik när tjänsten först lanserades eftersom uppgifterna som redovisades i rapporterna kunde användas för att spåra enskilda medarbetares prestanda, ingen vill känna sig övervakad på jobbet. Nu tar Microsoft bort enskilda användarnamn från rapporterna, alla uppgifter om användning är anonymiserade och på organisationsnivå.

Productivity Score måste aktiveras för att du ska få tillgång till de nya rapporterna.

Läs mer om Microsoft Productivity Score


Teams utmanar Zoom om privatkunderna

Nu kommer Teams for-home även till desktop och det innebär att du kommer kunna bjuda in till ett möte med upp till 300 vänner och se upp till 49 personer samtidigt i Tillsammansläget - med ditt privata Teamskonto. Och, till skillnad från Zoom som begränsar mötestiden till 40 minuter i sin basic finns ingen tidsgräns för hur länge ni kan träffas och umgås digitalt.

Läs mer om nyheterna inom Teams for-home


Mer personlig startsida med Min feed

Flera av webbdelarna i SharePoint är personaliserade och visar innehåll som är anpassat till användarens behörighetsnivå. Nu kommer en ännu mer personlig webbdel som heter Min feed.

Flödet som visas i Min feed är personligt för varje användare så olika användare ser olika innehåll. Du ser bara dokument eller annat innehåll som uttryckligen delas med dig eller som du har tillgång till.

Det som visas kan vara möten du ska vara med på, dokument som lagras i en delad mapp i OneDrive, dokument som ligger på en SharePoint-webbplats eller länkar som någon skickat i en e-postkonversation.

Du kan bara ställa in hur många objekt som ska visas och om du vill visa SharePoint-nyhetsflöde.

Läs mer om Min feed


Få notifieringar från Yammer i Teams

Som Yammer-användare kommer du kunna få notifieringar i Teams aktivitetsflöde när någon gör inlägg i grupper som du är med i eller när du @omnämns i en konversation i Yammer -om ni har installerat Community-appen i Microsoft Teams.

Denna förändring gör det lättare att se Yammer-notifieringar och konversationer, hålla dig uppdaterad och reagera - utan att lämna Teams.

Läs mer om hur du hanterar notifieringar i Teams

Få Yammer-notifieringar i Teams. Bildkälla: Microsoft

Nya sidhuvuden i SharePoint

Nu kommer du få ett par nya alternativ att välja på när du layoutar sidhuvudet (Rubrik) på din SharePoint-webbplats; Minimal och Utökad.

  • Inställningen Minimal använder minimal höjd för att istället ge innehållet på sidan maximalt utrymme
  • Utökat sidhuvud inkluderar bakgrundsbild, större plats för webbplatslogotyp och även inställningar för placering av loggan

Standardinställningen för nya webbplatser kommer att ändras till Kompakt istället för Standard.


Uteslut filtyper från att synkas i OneDrive

Uteslut vissa filtyper från synkning. Bildkälla: Microsoft

Vissa filtyper vill du kanske undvika att synka, som till exempel .lnk filer som bara är genvägar. Nu kommer en inställning som gör att du kan förhindra att OneDrive-synkroniseringsappen laddar upp specifika filtyper till OneDrive eller SharePoint.

Har du uteslutit en filtyp slipper du felmeddelanden om filer som inte synkats och filerna finns kvar i den lokala OneDrive-mappen.

I File Explorer, markeras filerna med en "uteslut-ikon" istället för, som tidigare ett rött X som visar att något gått fel.

Läs mer om att exkludera filtyper från synkning


Skapa en undersökning eller ett test till Teams-mötet

Skapa ett formulär som deltagarna kan besvara under mötet. Bildkälla: Microsoft

Med Microsoft Forms kan du skapa en snabbenkät på några sekunder i Microsoft Teams. Publicera en omröstning i Teams-kanalen, samla in feedback i ett chat-fönster eller lägg till Forms-appen som en flik i teams-mötet.

Innan mötet kan presentatören skapa utkast till ett formulär och under mötet kan de skapa och starta omröstningar eller test som alla deltagare kan se och svara på. Deltagarna kommer kunna se resultaten i realtid under mötet och kan fortsätta svara även efter mötet, tills omröstningen stängs.

Läs mer om att skapa en snabbenkät i Teams


Tips för att jobba smartare i Office 365

Dela en konversation från Teams

Att hitta en viss diskussion bland många i en aktiv kanal kan vara tidsödande men med funktionen Dela till Outlook finns det ett enkelt sätt att skicka konversationen som epost - så behöver inte alla andra också lägga tid på att leta.

Lär dig hur du delar en konversation från Teams


Spara tid med smartare mötesbokningar

Spenderar du mer tid på att boka mötet än på att delta i själva mötet? FindTime kan hjälpa dig att lösa det problemet, och du minskar också mängden epost!

Läs om mötesbokningar med FindTime


Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.