Office 365 nyheter - December 2022

Office 365 nyheter - December 2022

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning - Office 365 nyheterna du inte vill missa!

Läs om den nya startsidan för intranätet, hur du kan ha Teamsmöte med vem som helst och att du kan använda sökhistoriken till att förbättra intranätet.


Ny landningssida för intranätet i Teams

Snart kommer du mötas av en ny startsida i Viva Connections, appen som kopplar ihop intranätet med Teams. När du öppnar intranätet i Teams på datorn kommer du till en ny sida som innehåller instrumentpanelen, nyhetsfeed och resurser - precis som i mobilappen.

Snart kommer du mötas av en ny startsida när du öppnar intranätet i Teams

När du klickar på en länk eller öppnar en nyhet öppnas sidan/resursen i intranätet inuti Teams precis som vanligt.

Den nya landningssidan kommer bli standard och införas automatiskt men det går välja att behålla eller återgå till nuvarande funktionalitet (att gå direkt till intranätets startsida) med hjälp av ett PowerShell-kommando, detta gäller i så fall för samtliga användare i organisationen.

Läs mer om Viva Connections nya startsida


Ha Teamsmöte med vem som helst

Deltagarna placeras i ett särskilt väntrum tills mötet startar. Bildkälla: Microsoft

Snart kommer du kunna ha Teamsmöte med vem som helst även om de aldrig använt Teams förut och de behöver inte ladda ner något program.

När du ska boka ett möte med någon som inte ingår i organisationen och du är osäker på om de har Teams kan du välja att skapa ett sk "Virtuellt möte". De externa deltagarna får en särskild inbjudan som innehåller viktiga detaljer om mötet och en "Quick-join-knapp" för att kunna ansluta till mötet från vilken enhet som helst, utan att ladda ner Teams.

Det kommer också finnas ett virtuellt väntrum som de placeras i medan de väntar på att mötet ska börja.

Håll utkik efter den nya mötestypen i mötes drop-downmenyn i din Teamskalender.

Läs mer om den nya mötestypen Virtuellt möte


Använd sökhistoriken för att förbättra intranätet

I SharePoints admingränssnitt kommer du få tillgång till all sökhistorik för era SharePoint-siter. Du kan få reda på vilka de vanligaste sökningarna är och vilka sökningar som inte gett resultat. Denna information kan du sedan använda för att hjälpa medarbetarna att hitta rätt genom att till exempel skapa en FAQ-sida eller ändra i strukturen så att informationen ni har blir lättare att hitta.

Använd sökhistoriken för att se om det saknas information på intranätet. Bildkälla: Microsoft

Genom att ta reda på vilken information medarbetarna söker efter och vad de inte hittar kan ni bygga på och förbättra intranätet och ge medarbetarna den information de behöver.

Läs om hur du hittar sökhistorik för era SharePoint-siter


Tips för att jobba smartare i Office 365

10 anledningar att flytta till molnet

Har du svårt att se fördelarna med att gå ifrån en traditionell filserver till ett molnbaserat samarbetssystem som Microsoft 365? Vi ger dig 10 viktiga anledningar att flytta till molnet.

10 anledningar att byta ut filservern mot Microsoft 365 och SharePointBli en mästare på notifieringar i Teams

Får du massor av notifieringar från Teams men inte ifrån de kanaler som du är intresserad av? Eller känner du att du missar saker för att du inte fått meddelande om det? Vi visar hur du blir en mästare på notifieringar.

Se till så att du får de notifieringar du vill ha


Använd @mention för att bjuda in

Nu blir det enklare att bjuda in fler personer till en gruppchat. Du skriver bara @ och väljer "Lägg till någon i chatten" och anger vilka personer du vill bjuda in.

Bjuder du in personer inom organisationen kan du välja hur mycket av chatthistoriken som personen ska få tillgång till, precis som tidigare. Chattar du med externa kontakter är funktionaliteten lite begränsad än så länge.

Lägg till någon i chatten genom att skriva @. Bildkälla: Microsoft

Notifiera @Alla i en chatt

När du vill notifiera alla medlemmar i ett Team räcker det att du skriver @[teamnamn] för att det ska gå iväg en notifiering till alla, du behöver inte nämna varje person för sig. Nu kommer samma funktionalitet till gruppchattarna. Skriv @Alla (@Everyone) i ett inlägg i gruppchatten så skickar du en notifiering till alla chattmedlemmar på en gång.

Funktionen kommer finnas automatiskt i alla möteschattar och i alla chattar med fler än två deltagare.

Vill du inte få den här typen av notifieringar kommer du kunna stänga av dem i dina notifieringsinställningar.


Ta bort chattkonversationer

Har du en väldig massa chattkonversationer i din chattlista i Teams? Trots att chattkonversationer döljs efter en viss tids inaktivitet kan det lätt bli en lång och ohanterlig lista med mer eller mindre intressanta konversationer. Nu blir det enklare att hålla ordning eftersom du kommer kunna ta bort 1-till-1 konversationer, möteschattar och gruppchattar så att du slipper se dem.

Ta bort inaktuella chattar. Bildkälla: Microsoft

Att en person tar bort en chatt påverkar inte chatten för övriga deltagare. Chatten försvinner inte helt förrän alla deltagare tagit bort den.

Läs mer om nya funktioner i Teams-chatten


Använd avvikelserna för att förbättra verksamheten

Att ha många avvikelser kan låta som något dåligt. Men det är faktiskt något väldigt bra, bara vi tänker på rätt sätt.

Att strukturerat och systematiskt arbeta med avvikelser och förbättringsförslag är ett kraftfullt verktyg för att jobba tillsammans över hela företaget mot en bättre framtid.

Läs mer om varför du absolut inte vill ha 0 avvikelser i ditt företag


Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Läs mer...

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Arbeta smartare och sundare med ett digitalt ledningssystem. så det blir tillgängligt och användbart.

Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn för att inte missa nästa intressanta uppdatering.