Office 365 nyheter - oktober 2021

Office 365 nyheter - oktober 2021

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning - oktober 2021


Dags att aktivera nya Viva Connections!

Nya Viva Connections i mobilen. Bildkälla: Microsoft

Microsoft Viva Connections knyter ihop intranätet och Teams och samlar relevanta nyheter, information, konversationer och resurser på ett ställe och den fungerar både i datorn och mobilen. Den är inbyggd i Microsoft Teams och är utformad för att inkludera och informera.

Du kan behöva uppgradera Viva Connections

Det är kanske mobilanvändarna som har störst nytta av just Viva Connections eftersom den gör det enkelt att hitta den information man behöver och det har visat sig att den första versionen av Viva Connections fungerar bra på datorn men inte så bra i mobilen. För att det ska fungera bra för alla behöver man uppgradera till Viva Connections (preview) och nu kan du som administratör aktivera, konfigurera och distribuera Viva Connections-appen direkt från Teams App Store, precis som alla andra appar i Teams.

Läs vår guide för att sätta upp och aktivera Viva Connections

Arbeta med listdata i en tavelvy

Snart kommer du att kunna arbeta med listdata i en tavla – ungefär som i Planner. För att flytta objekt mellan olika steg i processen kan du använda drag-and-drop och när du flyttat ett objekt till en annan kolumn ändras statusen automatiskt.

Det är enkelt att ställa in vilka kolumner som ska visas och i vilken ordning de ska visas på korten. Du kan när som helst växla till den vanliga rutnätsvyn och se listan som en tabell eller starta rutnätsvy för att till exempel ändra status på flera objekt på samma gång.

Läs mer om nyheterna i Microsoft Lists

Arbeta med listdata i en ny vy. Bildkälla: Microsoft

Ny Whiteboard i Teams

Microsoft Whiteboard i Teams har byggts om helt och innehåller nu mer än 40 nya anpassningsbara mallar, möjlighet att infoga bilder och former och 8 nya reaktioner. Du kan infoga bilder och dokument, exempelvis PowerPoint-presentationer, och arbeta med nya pennor och färger för att visualisera dina idéer. Nya Whiteboard är tillgänglig i Teams för desktop, webb och mobil.

Läs mer om nya Whiteboard

Nya Whiteboard har bl a möjlighet att infoga bilder och dokument. Bildkälla: Microsoft

Visio ingår i Microsoft-sviten

I Microsoft 365 abonnemangen ingår nu en Visio-webbapp. Den nya webbappen är utformad för att ge Microsoft 365-användare tillgång till Visios kärnfunktioner och gör det möjligt för vem som helst att skapa, redigera och samarbeta i Visio-diagram.

Webbappen är inte en ersättning för befintliga Visio-prenumerationer utan är avsedd att möta de väsentliga diagrambehoven hos Microsoft 365-användare.


Skicka feedback till Microsoft

I slutet på oktober släppte Microsoft en förhandsversion av den nya feedback-portalen där du kan skicka in feedback och idéer som gäller Microsoft Teams och Microsoft Edge, bläddra bland andras inskickade idéer, läsa officiella Microsoft-svar, kommentera och rösta på idéer.

Gå till Microsofts nya feedback-portal

Skicka feedback till Microsoft i den nya feedback-portalen. Bildkälla: Microsoft

Skapa privata utkast i SharePoint

En ny funktionen kommer ge dig möjlighet att skapa privata utkast för sidor och nyhetsinlägg. Ett privat utkast kommer endast att vara synligt för sidans författare, de personer som författaren väljer att dela det med och webbplatsadministratörer. Du kommer att kunna skapa och redigera innehåll som inte är klart för andra att se förutom de personer som du vill samarbeta med.

Läs om hur du skapar privata utkast


Växla visningsläge i ny meny

Alla visningsrelaterade alternativ i teamsmöten kommer flyttas från Fler åtgärder-menyn till en egen vyväxlingsmeny uppe till vänster.

De menyalternativ som berörs är Galleri, Stort galleri, Tillsammans-läge, Galleri överst, Fokus och Helskärm.

Visningsrelaterade alternativ flyttas till egen meny. Bildkälla: Microsoft

Välj medarrangörer till Teamsmötet

Som mötesorganisatör kommer du kunna dela kontrollen med upp till tio medarrangörer. När funktionen aktiverats kommer du få möjlighet att välja medarrangörer bland de personer som bjudits in till mötet - förutsatt att de tillhör samma organisation som du.

Medarrangörer kan göra följande:

  • Öppna och ändra mötesalternativ
  • Gå förbi lobbyn
  • Släppa in personer från lobbyn under ett möte
  • Låsa mötet så att inte någon mer kan ansluta
  • Presentera innehåll
  • Ändra en annan deltagares mötesroll
  • Avsluta mötet för alla

Medarrangörer kan däremot inte skapa och hantera grupprum, hantera mötesinspelningen, redigera mötesinbjudan eller ta bort eller ändra rollen som mötesorganisatör.


Ny resultatsida i Teams

Teams skrivbords-app  kommer få en ny sökresultatsida för att göra det snabbare och mer intuitivt att hitta meddelanden, personer, svar och filer. Den omarbetade sökresultatsidan har bättre sammanhang, snabbare resultat och förbättrade filtreringsmöjligheter med AI-driven relevans baserat på de personer och innehåll du interagerar mest med i Teams och andra Microsoft 365-tjänster. Uppdateringen håller på att rullas ut.

Den nya söksidan i Teams blir snabbare och mer intuitiv. Bildkälla: Microsoft

Enklare att flytta och kopiera i SharePoint

Användarupplevelsen för att flytta och kopiera i SharePoint och OneDrive kommer få en välbehövlig uppfräschning för att göra det lättare för dig att hitta och välja var du vill flytta eller kopiera dina filer och mappar.

Det kommer bli lättare att hitta och välja var du vill placera filer. Bildkälla: Microsoft

Tips för att jobba smartare i Office 365

Öppna alltid filen direkt i Word

Hur vill du helst öppna dina Office-filer i Teams - direkt i Teams, i Skrivbords-appen eller i Online-appen? Nu kan du bestämma hur du vill att filerna ska öppnas när du klickar på dem i Teams.

Lär dig hur

Att dela eller inte dela - det är frågan

När du skickar ett mail med filer i Outlook får du frågan om du vill skicka som en bifogad fil eller om du vill skicka en delningslänk. Vi reder ut när du ska dela och när du inte ska dela dokument.

Att dela eller inte dela?


Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.