Office 365 nyheter - mars 2021

Office 365 nyheter - mars 2021

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning - mars 2021

Microsoft har hållit sitt årliga stora evenemang Ignite och det finns därför mycket att rapportera om spännande nyheter och uppdateringar. Huvudfokus ligger på Teams och uppdateringar för att förbättra samarbete och kommunikation i vår allt mer digitala värld.

Börja använda Viva Connections i Teams

Med Viva Connections kopplar ni ihop intranätet och Teams. Bildkälla: Microsoft

Från och med 31 mars har det varit möjligt att koppla ihop Teams och intranätet genom att aktivera appen Viva Connections for Teams. Det gör det möjligt för medarbetarna att navigera och söka på intranätet och komma åt webbplatser och nyheter från hela organisationen direkt i Teams.

Med Viva Connections kan du integrera organisationens varumärke och identitet direkt i Teams och gör det lättare för dig och dina medarbetare att samarbeta om delade resurser. Appen använder samma globala navigering som SharePoint-appfältet.

Viva Connections måste aktiveras och det gör man än så länge med hjälp av PowerShell.

Läs mer om hur du gör för att aktivera Viva Connections


Global navigation i SharePoint

Dina SharePoint-webbplatser kommer snart att få SharePoint-appfältet som ger snabb åtkomst till global navigering samt andra intranätresurser - allt tillgängligt för användare oavsett var de befinner sig i SharePoint.

Det nya appfältet i SharePoint med global navigation och personligt innehåll. Bildkälla: Microsoft

Du kan anpassa den globala navigeringen så att den leder till viktiga intranätresurser för hela organisationen. Appfältet ger också tillgång till personligt innehåll som dina webbplatser, nyheter och filer. Detta innehåll drivs av Microsoft Graph och kan inte anpassas.

Appfältet kommer dyka upp och visas i SharePoint utan att man behöver utföra någon särskild åtgärd och om du inte anpassat den globala navigationen kommer användarna automatiskt hänvisas till SharePoint-startsidan. Funktionen har börjat rullas ut och beräknas vara klart under april.

Läs mer om global navigation i SharePoint


SharePoint har fyllt 20 år!

Den 27 mars var det inte mindre än 20 år sedan SharePoint kom till. Microsoft bjöd in alla som ville vara med till ett digitalt födelsedagsfirande som innehöll allt ifrån nostalgi och historia, intervjuer med människorna som drivit utvecklingen framåt och allsång med SharePoints VD.

Läs mer om allt som hänt under SharePoints första 20 år

SharePoint har fyllt 20 år. Bildkälla: Microsoft

Presentera på nya sätt i Teams

När du gör en livepresentation i Teams kommer du snart kunna visa ditt videoflöde i presentationen - se till så att både din video och presentationen syns samtidigt. Det kommer finnas tre olika lägen:

  • Standout, visar din videobild som en silhuett framför presentationen
  • Reporter placerar innehållet som ett visuellt hjälpmedel ovanför din axel precis som för en nyhetsuppläsare
  • Sida vid sida visar ditt videoflöde bredvid ditt innehåll

Läs mer om livepresentationer i Teams

Nya presentatörslägen; Standout, Reporter och Sida vid sida. Bildkälla: Microsoft

Dela till Teams från Outlook

Snart kommer du kunna skicka en kopia av e-postmeddelanden eller konversationer, inklusive bilagor, till Team-chattar och kanaler eller starta en Teamchatt relaterad till ett specifikt e-postmeddelande.

När du väljer Dela till Teams från Outlook kommer det att visas ett popup-fönster där du kan välja till vilken kanal eller person du vill dela, du kan också välja om du vill inkludera bilagor eller inte.


Överför samtal mellan dator och mobil

Lägg till en ny enhet eller överför mellan enheter. Bildkälla: Microsoft

Funktionen Överför samtal gör det möjligt att flytta sitt samtal mellan stationära och mobila enheter utan att avbryta pågående möte.

Efter att ha anslutit till ett Teams-samtal på en enhet kan användarna gå med i samma samtal på en andra enhet. Till exempel; gå från datorn till en mobil enhet eller till en annan dator. Dessutom kommer du att kunna lägga till ytterligare en enhet, i samma samtal, om det finns ett behov av att dela innehåll från den andra enheten.

Teams kommer att ha två alternativ: Lägg till den här enheten och Överför till den här enheten.


Skapa uppgift från ett meddelande i Teams

Skapa snabbt uppgifter direkt från Microsoft Teams chatt- eller kanalkonversationer utan att behöva byta appar eller fönster.

Välj Fler alternativ i ett Teams-meddelande för att välja "Skapa uppgift" i To-Do-appen i Teams och hantera den sedan som vilken annan uppgift som helst.


SharePoint Analytics

Har du funderat på hur många som använder olika sidor på intranätet? Och om de läser informationen eller bara surfar vidare?

Med SharePoint Analytics kommer du kunna se information om hur användarna interagerar med din sida eller ditt nyhetsinlägg.

Med SharePoint Analytics kommer du kunna se information om hur användarna interagerar med din sida. Bildkälla: Microsoft

Du kan välja att se statistik för olika perioder och få information om:
- Antal besökare
- Antal sidvisningar
- Genomsnittlig tid per användare
- Trafik efter tid - vid vilken dag och tid sidorna besökts

Om du vill kontrollera statistik för din sida eller ditt nyhetsinlägg väljer du Analytics högst upp på sidan.

Läs mer om användningsstatistik för SharePoint-sidor


Händelser i SharePoint - nu med bilder

Händelsewebbdelen i SharePoint får en uppfräschning som innebär att händelserna visas med bilder. Bilden som används är den som ligger i headern på respektive händelse.

Alla nya händelsewebbdelar som läggs till på sidor och nyheter kommer att vara inställda på att visa bilder som standard men om du vill visa bilder på befintliga händelsewebbdelar behöver du aktivera det på varje enskild webbdel.

Läs mer om webbdelen Händelser i SharePoint

Visa händelser med bilder. Bildkälla: Microsoft

Tips för att jobba smartare i Office 365

Så undviker du misstagen företag gör när de börjar med Teams

Är du trött på Teamskaoset med mängder av Team där ingen hittar något och varje Team har olika sätt att arbeta? Eller har ni inte kommit igång med Teams än? Vi delar med oss av några tips för att komma igång snabbt och på ett bra sätt från början.

Kom igång med Teams, snabbt och hållbart


5 tips för en bättre bakgrund i Teams

Nu behöver du inte sätta upp skärmar för att dölja vad som pågår i bakgrunden under Teamsmötet - ställ in bakgrundseffekter så kan du byta ut kontoret mot en helt annan miljö

Byt bakgrund - läs mer om hur du gör


Läs mer...

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Arbeta smartare och sundare med ett digitalt ledningssystem. så det blir tillgängligt och användbart.

Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn för att inte missa nästa intressanta uppdatering.