Office 365 nyheter - december 2021

Office 365 nyheter - december 2021

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning - december 2021


Fäst eller dölj din egen video under mötet

Du kan "fästa" andra mötesdeltagares videoflöden för att öka storleken på önskad video på din egen skärm. Snart kommer du också kunna fästa din egen videobild och på så sätt slippa ifrån att du skymmer någon annan deltagares bild och samtidigt se dig själv i lite större storlek, på din egen skärm.

Fäst eller dölj din egen video under mötet. Bildkälla: Microsoft

Du kommer också kunna slippa se dig själv utan att stänga av kameran. Att hela tiden se sig själv kan orsaka stress och trötthet och leda till att man blir distraherad men att delta med video är viktigt för upplevelsen av mötet.

Läs om hur du kan slippa se dig själv utan att stänga av kameran i Teams


Aktivera ljud tillfälligt med kortkommando

Under möten med flera deltagare brukar de flesta stänga av ljudet för att det inte ska bli rörigt. För att slippa komma ihåg att sätta på och stänga av ljudet varje gång du vill säga något kan du aktivera ljudet tillfälligt genom att hålla ner Ctrl + Mellanslag (Windows) eller Alternativ + Mellanslag (macOS) för att tala. När du släpper tangenterna inaktiveras ljudet igen.

Funktionen håller på att rullas ut till Teams desktop-appen och blir tillgänglig automatiskt, om du inte väljer att stänga av funktionen i dina inställningar.

Du kan också använda Ctrl + Skift + M (Windows) eller Kommando + Skift + M (macOS) för att växla mellan ljud av och ljud på.

Tryck Ctrl + . alt Kommando + . för att få upp listan på kortkommandon i Teams

Är du intresserad av fler kortkommandon i Teams kan du trycka Ctrl + . (Windows) eller Kommando + . (macOS) för att få upp en lista med tillgängliga kortkommandon.


Behåll din data i Sverige

Nya svenska datacenter gör det möjligt för svenska företag att behålla sin data i Sverige men du måste begära flytt senast 31 maj 2022 om du vill ta hem din data - så här gör du

Läs om hur du begär migrering av data


Nytt textverktygsfält i SharePoint

Nu får du tillgång till många fler textredigeringsverktyg direkt från webbdelsverktygsfältet istället för att behöva öppna den högra rutan för 'fler stilar'.

Verktygsfältet ändrar storlek för att maximera antalet verktyg du ser. Bildkälla: Microsoft

Nu kan du också lägga in bilder inuti textblocken vilket innebär att det går lägga in en bild och få texten att flöda runt bilden.

Verktygsfältet ändrar storlek dynamiskt för att matcha bredden på din textwebbdel, vilket maximerar antalet verktyg som du ser direkt. Alla andra verktyg, och egenskapsfönstret, kommer du som vanligt åt genom att klicka på ellipsen (de tre punkterna).

Läs mer om textwebbdelen i SharePoint


Rita i OneDrive eller SharePoint

Om du har en bild i OneDrive eller SharePoint och du går in i redigeringsläge kan du nu lägga till markeringar - precis som du kan göra med PDF-filer. Rita och lägg till anteckningar i bilden för att förtydliga det du vill visa när du delar.

Rita, skriv och använd överstrykningspennor direkt på bilden. Bildkälla: Microsoft

Du kan rita och skriva eller använda överstrykningspenna direkt på bilderna. Färg och tjocklek på pennor och överstrykningspennor kan ändras. Du kan även radera dina markeringar/noteringar, individuellt eller alla på en gång, och du kan välja om du vill spara över bilden med dina markeringar eller spara som en ny bild.

Läs mer om att redigera bilder i OneDrive


Forms blir mer användarvänligt i mobilen

Har du provat att använda Forms i mobilen för att skapa formulär och analysera resultat? Forms i mobilen håller på att genomgå en uppfräschning och är/blir nu mer mobilvänligt utformad.

Använd Forms i mobilen för att skapa formulär och analysera resultat

För att använda Forms i mobilen kan du antingen gå till forms.microsoft.com i webbläsaren eller öppna Office-mobile appen

Den nya, mer mobilanpassade versionen av Forms är tillgänglig i webbläsaren redan nu och kommer snart även i Office Mobile-apparna för både iOS och Android.


Lämna gästorganisationer i Teams

I Teams kan du bli inbjuden som gästanvändare till flera olika organisationer och nu blir det enklare att hantera och administrera de olika gästmedlemskapen.

Du kommer kunna avvisa inbjudan direkt i Teamsappen och om du vill lämna en organisation kommer du bli guidad igenom processen. Du kommer också kunna välja att dölja eller visa organisationer i din tenant-lista vilket kan vara bra om du vill fortsätta vara gästmedlem men inte aktiv.


Tips för att jobba smartare i Office 365

Koppla Intranätet och Teams

Microsoft Viva Connections knyter ihop intranätet och Teams och fungerar både i datorn och i mobilen - konfigurera, aktivera och distribuera Viva Connections-appen direkt ifrån Teams App Store.

Guide - Kom igång med Viva Connections


Öppna dokumentet direkt i Word

Hur vill du helst öppna dina Office-filer i Teams? Direkt i Teams, i skrivbords-appen eller i online-appen?
Bestäm hur du vill att filerna ska öppnas när du klickar på dem i Teams.

Ändra standardöppningssätt i Teams


Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Det var allt för den här gången, hör av dig om du har frågor eller funderingar kring nyhetsbrevet, Office 365, våra tjänster eller annat och följ oss gärna på sociala medier.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.