Nyheter i Office 365 under oktober 2019

Nyheter i Office 365 under oktober 2019

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning

I månadens nyhetsartikel sammanfattar vi det vi tyckte var mest spännande från oktober.

Läs mer om att synka och checka in filer direkt i Teams, skifta mellan dator och mobil mitt under pågående Teamsmöte och om att ångra åtgärd i SharePoint.

Visste du förresten att du har ett eget personligt valv i OneDrive, redo för användning. För att skydda dina viktigaste filer.

Skifta mellan dator och mobil under pågående möte i Teams

Flytta över pågående möte från dator till mobil. Bildkälla: Microsoft

Har det hänt att du har behövt avbryta ett Teamsmöte för att du måste ta dig till nästa möte, eller för att komma hem i tid till middagen?

Snart kommer du kunna flytta över ett pågående Teamsmöte till mobilen och fortsätta mötet fast du är på språng. Eller, du kanske ansluter till mötet när du är i fikarummet och vill flytta över mötet till datorn när du kommit till din arbetsplats. Den här funktionen kommer göra det enkelt att skifta mellan enheter utan att bryta mötet.

Tyst tid i Teams

Du vet väl att du också kan ställa in tysta timmar och tysta dagar i Teams så att du slipper bli störd av ambitiösa kollegor när du är ledig? Läs vår artikel och lär dig hur du ställer in tyst tid i Teams.

Läs mer om Teams mobile här

Nya webbdelar i SharePoint

Nya och uppdaterade webbdelar i SharePoint

I SharePoint har det tillkommit flera nya webbdelar nyligen. Om du till exempel vill uppmana dina medarbetare att anmäla sig till ett event eller delta i en omröstning kan du använda webbdelen "Uppmaning till åtgärd" (Call to Action) där du får både bakgrundsbild, en tydligt markerad åtgärd/action och en knapp.

Behöver du bara en enkel knapp på din sida, för att starta ett flöde eller kanske som en tydlig länk använder du webbdelen Knapp (Button).

Har ni kontor eller leverantörer placerade på olika ställen i världen kan du lägga till en "Världsklocka" som visar lokal tid på olika platser. Nu behöver du inte längre räkna ut vad klockan är hos personen du vill kontakta.

Några webbdelar har blivit uppdaterade och fått nya inställningar. Nu kan du exempelvis bestämma både bredd och tjocklek på en Delare (Divider). Även väderwebbparten har blivit uppdaterad så att du kan visa lokalt väder på flera olika ställen runt om i världen

Läs mer om webbparts i SharePoint

Nu kan du ångra även i SharePoint

En annan, både användbar och efterlängtad, uppdatering till SharePoint är att du kan välja ångra/gör om när du redigerar sidor. Istället för att, som tidigare, välja Ignorera ändringar och börja om från början när det blir fel kan du nu bara ångra ett par steg och fortsätta jobba med din sida. Är du van vid att använda kortkommandon kan du nu använda Ctrl + Z och Ctrl + Y även i SharePoint.

Bra jobbat Microsoft!

Nu kan du använda Ctrl + Z och Ctrl + Y även i SharePoint

Synkning och incheckning direkt i Teams

Hantera ut-och-in checkning direkt i Teams istället för i SharePoint. Bildkälla: Microsoft

Snart behöver du inte lämna Teams ens när du ska göra mer avancerade filåtgärder som att checka ut filer eller starta synkning. Ett antal åtgärder som tidigare bara varit tillgängliga i SharePoint eller OneDrive kommer gå att utföra direkt både i Teams och i Outlook.

När du kan göra "allt" direkt i den applikation du gillar bäst behöver du inte navigera mellan olika applikationer för att komma åt olika funktioner -och riskera att tappa bort dig på vägen.

Åtgärder som nu blir tillgängliga både från Teams, SharePoint, Outlook och OneDrive är; se och arbeta med metadata, synka dokumentbibliotek och mappar, använda och skapa olika vyer, pinna dokument, visa dokumentinformation vid hovring, checka in och checka ut filer med mera.

Läs mer om filhantering i Teams

Personligt valv i OneDrive

Ditt personliga valv i OneDrive skyddas av ett extra lager av identitetsverifiering. Bildkälla: Microsoft

I OneDrive finns det nu ett skyddat område, ett privat valv, där du kan lägga dina viktigaste filer, foton och videor - exempelvis kopior av dokument som pass, körkort eller försäkringar.

Det personliga valvet skyddas av ett andra lager av identitetsverifiering, till exempel fingeravtryck, ansiktsigenkänning, PIN-kod eller engångskod som skickas via e-post eller SMS. Ifall någon obehörig får åtkomst till ditt konto, din dator eller din mobil är dina viktigaste filer ändå väl skyddade.

Personligt valv är nu globalt tillgängligt och för att börja använda det letar du upp ikonen för Personligt valv i OneDrive och klickar eller trycker på den.

Läs mer om nyheter i OneDrive

Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Och som vanligt: Vi söker fler duktiga medarbetare. Finns inte rollen i listan? Hör av dig ändå.

Det var allt för den här gången, hör av dig om du har frågor eller funderingar kring nyhetsbrevet, Office 365, våra tjänster eller annat och följ oss gärna på sociala medier.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.