Nyheter i Office 365 under Oktober 2018

Nyheter i Office 365 under Oktober 2018

Vad är nytt i Office 365?

I månadens nyhetsbrev sammanfattar vi det vi tyckte var mest spännande från oktober. Eftersom det är en liten mellanperiod nu, såhär efter Ignite (Microsofts stora konferens, som hölls i slutet av september), är det lite nyhetstorka men några godbitar har vi ändå hittat och vill dela med oss av.

Gör anmälan till julfesten mer levande med en bakgrundsbild

Egna anmälningsformulär och kundundersökningar, nu med logga och bakgrundsbild. Microsoft Forms

I Microsoft Forms kan du enkelt skapa ett formulär för att göra en kundundersökning eller anmälan till julfesten och nu finns nya möjligheter att skapa snygga formulär med din egen logga, tema och bakgrundsbild.

Nu kan du också göra tacksidan till din egen med samma utseende som formuläret och ett eget tackmeddelande istället för det vanliga "Ditt svar har skickats".

Microsoft utlovar också en ny typ av fråga, en så kallad NPS fråga (Net Promoter Score - välj på en skala från "Inte alls" till "Väldigt", till exempel) men detta verkar inte fullt utrullat än.

Läs mer om nyheterna i Microsoft Forms

Förbättringar i Outlook Mobile

Delade kalendrar nu även i Outlook Mobile

Att kunna se kollegornas delade kalendrar är ovärderligt när man ska boka möten med flera personer och sköta konferensrumsbokningar. Men det har bara fungerat på datorn - tills nu! Nu är det möjligt att dela kalendrar även i mobilen. Än så länge fungerar det bara att dela kollegornas kalendrar, inte gruppkalendrar, så vi väntar med spänning på nästa uppdatering.

Har det hänt att känsliga mail hamnat i fel inkorg så att företagshemligheter läckt ut till obehöriga? Microsoft arbetar på en funktion för att kunna tagga känsliga mail i Outlook Mobile så att inte vem som helst kan öppna mailet utan bara de som faktiskt har rättigheter att läsa. Man ska också kunna använda olika sidfot till olika typer av mail så att man tydligt ser att det är ett konfidentiellt mail, om det är det. De räknar med att börja rulla ut funktionen i slutet av 2018.

Läs mer om Outlook Mobile och nya funktioner

Nyheter i Microsoft Project

Roadmap i Microsoft Project. Bildkälla: Microsoft
Roadmap, en ny funktion som håller på att utvecklas i Microsoft Project. Bildkälla: Microsoft

Roadmap - som ger dig överblick över alla dina projekt, på lång eller kort sikt, detaljerat eller översiktligt - är en ny spännande funktion som kommer i projekthanteringsprogrammet Microsoft Project.

Du kommer att kunna skapa gemensamma tidslinjer som visar alla dina projekt, komplett med viktiga datum och deadlines, och enkelt få översikt över projekt och resurser över tid. Perfekt för att se när ni ska planera in det interna uppgraderingsprojektet eller kanske förbereda för nyrekrytering av personal. Roadmap rullas ut i början av nästa år och vi ser fram emot att följa utvecklingen.

Redan nu finns "Home" i Project, en ny tjänst som gör det möjligt att se och administrera alla dina projekt på ett och samma ställe. Har du många projekt att hålla ordning på är detta en väldigt smidig tjänst. Du kan också enkelt skapa nya projekt. Eftersom allt ligger i molnet har alla i teamet alltid rätt information.

Läs mer om Microsoft Project och nya funktioner

Fler säkra sätt att logga in

Presentation av password-less aut and identity governance using Azure AD, från Ignite i september. Varning: teknisk djupdykning :-)

Hur vanligt är det inte att supporten får akutsamtal om glömda lösenord och låsta konton! Inloggning och säkerhet är ett ständigt bekymmer för alla företag och krångliga (men säkra) inloggningssätt gör användarna irriterade. I värsta fall hittar de på egna lösningar att komma runt problemet, lösenord sprids och många jobbar lokalt och ouppbackat med allt vad det innebär för versionshantering och säkerhet.

Microsoft jobbar förstås hela tiden på lösningar för att öka säkerheten i sina system och det senaste är Lösenordsfri multifaktorinloggning med engångskod och fingeravtrycksläsning i mobilen. Glöm alla post-it lappar och andra osäkra sätt att hantera lösenord, nu kan du logga in med en engångskod och ditt fingeravtryck. Och mobilen har du ju alltid med dig.

Vill du veta mer och kanske testa själv, läs mer här.

Templates i Microsoft Teams, på gång

Microsoft Teams är ett verktyg för att samla människor, konversationer, filer och verktyg. Bildkälla: Microsoft
Microsoft Teams - ett verktyg för att samla människor, konversationer, filer och verktyg på samma ställe. Bildkälla: Microsoft

En stor nyhet för alla Teamsanvändare är den kommande uppdateringen med Templates. Har du hittat ett upplägg som funkat bra i Teams kan du spara inställningar, kanaler, appar och flikar som en mall och använda om och om igen. Skönt att kunna fokusera på samarbete och kommunikation istället för administration och tråkiga inställningar och du slipper uppfinna hjulet igen.

Microsoft Teams är ett verktyg för att samla människor, konversationer, filer och verktyg på ett och samma ställe så att alla i teamet enkelt kommer åt allt de behöver.

Läs mer om hur du kan jobba smart med digitala verktyg

Tips: Använd scannern i mobilen

Använder du ofta whiteboard på jobbet? Använd Microsoft Office Lens för att spara och organisera dina whiteboardtavlor

Använder du ofta en whiteboard i jobbet? Och när dagens arbete är slut knäpper du en bild på tavlan för att ha kvar till senare? För att få ordning på och användning för alla dina whiteboardbilder kan du använda Microsoft Office Lens, som finns att ladda ner som app både till iOS och Android. Tar du nya bilder kommer du också åt funktionen direkt ifrån OneDrive (i mobilen), det finns inte riktigt lika många inställningar men dokumenten sparas på rätt ställe från början.

Det är enkelt att använda: Du startar appen, väljer vad du ska scanna/fota och sparar sedan på lämplig plats. Vissa efterbehandlingar görs automatiskt, som att räta upp bilden och ta bort blänk från whiteboard, och andra kan du välja själv, som att beskära eller göra anteckningar i bilden.

Appen kan också användas för att scanna dokument och med "Avancerad läsare" kan du sedan få dokumentet inläst med OCR och uppläst - varken OCR eller uppläsningen fungerar felfritt men ändå, funktionen finns och förbättras efter hand. Smart och smidigt att alltid ha en scanner på fickan.

Läs mer om uppdateringar och förbättringar i Microsoft Office Lens

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.