Nyheter i Office 365 under november 2019

Nyheter i Office 365 under november 2019

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning från november 2019

I början på november höll Microsoft sin årliga stora konferens och presenterade som vanligt en massa nyheter - vissa är redan tillgängliga och andra är under utveckling.

I månadens nyhetsbrev sammanfattar vi de Office 365 nyheter vi tyckte var mest spännande under november. Läs om bland annat privata kanaler i Teams, att OneNote 2016 gör come-back och att du kan dela en digital Whiteboard i ett Teams-möte.

7 praktiska nyheter från Ignite som du förmodligen missat men inte kommer kunna leva utan

Praktiska nyheter från Ignite som du förmodligen missat men inte kommer kunna leva utan

Under november har vi närmast bombarderats med nyheter från Ignite. Microsoft har släppt funktionen privata kanaler i Teams, OneNote 2016 återuppstår och nya Project lanseras. Men har du hört om den nya delningsupplevelsen i Office 365? Eller om att du kan koppla ihop webbdelar för att göra din SharePoint-sida mer dynamisk och att du kan ta med dig mer av SharePoint in i Teams? Eller att du snart kommer kunna skicka en länk direkt till en särskild bild i Power Point?

Läs vår artikel om praktiska nyheter från Ignite som du förmodligen missat men inte kommer kunna leva utan

Dela idéer och bilder på en digital whiteboardtavla under ett Teamsmöte

Samarbeta i en gemensam digital whiteboardtavla

Nu är Microsofts digitala whiteboardtavla integrerad i Teams. Under ett möte kan du välja att skapa och dela en whiteboardtavla som hör till mötet och som alla deltagare kan använda - utan att lämna Teams.

Skapar du en whiteboard till mötet skapas det upp en flik för den så att den är lätt att hitta även efter mötet.

Till att börja med är det bara de mest grundläggande funktionerna i Whiteboard som är tillgängliga genom Teams men Microsoft jobbar med att utveckla integrationen och kommer släppa på mer funktionalitet efter hand.

Läs mer om att använda Whiteboard i Teams

OneNote 2016 återuppstår istället för att fasas ut

OneNote 2016, desktop-versionen av OneNote, kommer ingå när du installerar Office på din dator Bildkälla: Microsoft

Anteckningsprogrammet OneNote finns både som app- och som desktop-version. Då Microsoft bestämt att de skulle fasa ut desktopversionen -OneNote 2016, har all vidareutveckling av OneNote 2016 stoppats och Microsoft hade även meddelat att supporten skulle upphöra i oktober 2020. Detta har dock framkallat så många reaktioner från användarna att Microsoft gjort en helomvändning och istället meddelar att OneNote 2016 i fortsättningen ska följa samma supportplan som Office 2019.

Detta innebär att du även i fortsättningen kommer kunna välja att använda den OneNote applikation du själv trivs bäst med.

Från och med mars 2020 kommer också OneNote 2016 att ingå som standard när du installerar Office -tillsammans med desktopversionerna av Word, Excel och Power Point.

Läs mer nyheter om OneNote 2016

Nu är de här! Privata kanaler i Teams

Nu kan du äntligen skapa privata kanaler i Teams

Som medlem i ett Team har du normalt behörighet att Delta på allt inom Teamet. Det innebär att du har tillgång till alla konversationer, du har behörigheter att lägga till, ta bort och redigera alla dokument, listor och informationssidor i Teams och på SharePoint-siten. Vill du att bara vissa personer i Teamet ska ha exklusiv tillgång till viss information skapar du ett nytt privat Team där du bara bjuder in dessa personer.

Det slutar kanske med många team med snarlika namn vilket inte är helt optimalt. Nu finns det en annan lösning på det här dilemmat och det är så kallade "privata kanaler" i Teams.

Numera går det nämligen att skapa en privat kanal i ditt Team som bara vissa av teammedlemmarna kommer åt, de som inte är inbjudna att delta i kanalen ser inte kanalen och kommer inte åt information och konversationer som hålls där. Du måste vara medlem i teamet för att kunna bli inbjuden till den privata kanalen.

Varje privat kanal får också en egen SharePoint-teamsite som enbart innehåller filer från den kanalen vilket gör det tydligt vilken information som ligger var.

Läs mer privata kanaler i Teams

Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Och som vanligt: Vi söker fler duktiga medarbetare. Finns inte rollen i listan? Hör av dig ändå.

Det var allt för den här gången, hör av dig om du har frågor eller funderingar kring nyhetsbrevet, Office 365, våra tjänster eller annat och följ oss gärna på sociala medier.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.