Nyheter i Office 365 under november 2018

Nyheter i Office 365 under november 2018

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning för november 2018

I månadens nyhetsartikel sammanfattar vi det vi tyckte var mest spännande från november.

På Ignite, Microsofts årliga stora event i september, presenterades många kommande uppdateringar. Några av dem har rullats ut nu under oktober och november, bland annat flera nya möjligheter att påverka utseendet på din SharePointsite, nya funktioner i Microsoft Teams och snart kommer en ny kolumntyp i SharePoint - Location.


Ny kolumntyp i SharePoint - Location

En ny kolumntyp till Sharepoint släpps i december - Location (Plats) för att visa adress, kartvy, koordinater med mera. Kolumntypen Geolocation har funnits i bakgrunden i SharePoint och vidareutvecklats under några år men har krävt programmering för att kunna användas. Snart blir den tillgänglig för alla som skapar listor i Sharepoint.

Kolumntypen kan användas för att visa kartvy (med kartpin) från Bing och gör det möjligt sortera och filtrera listor efter till exempel adress, ort eller land eftersom den informationen utvinns ur platskolumnen.

Läs mer om kolumntypen Location.

Firstline Workers blir mer integrerade när Microsoft byter ut StaffHub mot Teams

Bildkälla Microsoft
Microsoft Teams på desktop, platta eller i mobil. Bildkälla: Microsoft

Firstline Workers - Personal som oftast inte har en fast arbetsplats eller egen dator. För att ge Firstline Workers samma möjlighet att hantera informationsdelning och schemahantering som övriga medarbetare utvecklade Microsoft applikationen StaffHub. Ett molnbaserat kommunikationsverktyg som hjälper personalen att hålla sig uppdaterade om vad som händer i organisationen, kommunicera, se schemat och kunna göra ändringar..

Nu flyttar Microsoft alla funktionerna till Microsoft Teams. Det gör att Firstline Workers blir mer integrerade i organisationen eftersom alla kan använda samma program - Microsoft Teams. Det ökar också möjligheterna till samarbete och informationsdelning inom organisationen.

Att funktionaliteten flyttats in i Microsoft Teams innebär också att Microsoft avslutar applikationen StaffHub. StaffHub kommer sluta fungera redan i oktober 2019 och användarna hänvisas till Teams. Använder du StaffHub idag behöver du alltså byta till Microsoft Teams.

Läs mer om vad det innebär att Microsoft avslutar StaffHub. Är du nyfiken på Firstline Worker funktionerna i Teams kan du titta på den här videon.

SharePoint och Teams kopplas ihop mer och mer

Microsoft arbetar mycket med att integrera Microsoft Teams och Microsoft SharePointmed varandra och flera av nyheterna som annonserades under Ignite håller på att rullas ut just nu.  

I Microsoft Teams kan du visa nyheter från SharePoint. Du kommer kunna lägga upp listor från SharePoint som flikar i Teams. Du kan koppla ihop kanaler i Teams med teamsiter i SharePoint så att samma information, appar och dokument visas i både SharePoint och Teams.

I SharePoint kommer det gå att se vilka mappar som är kopplade till kanaler i Teams. En ny länk gör det enkelt att snabbt navigera mellan SharePoint och Teams.

Vi kommer få se många fler förändringar framöver så vi fortsätter bevaka utvecklingen och rapportera till er.

Läs mer om Teams och SharePoint

Uppdateringar i SharePoint

Skapa associerad site från hubsite

Skapa associerad webplats med knappen Skapa webbplats (i Headern på din hubsite)


Skapa en ny team- eller kommunikationssite direkt i din hubsite

Hubsiter gör det lättare att strukturera och administrera ditt intranät. Nu kan du skapa nya associerade siter direkt ifrån din hubsite och då blir det ännu lättare att organisera informationen så att den blir lätt tillgänglig för din organisation.

När du skapar en ny kommunikations- eller teamsite inifrån en hubsite blir den nya siten automatiskt kopplad till hubsiten. Stil och utseendeändringar som gäller för hubsiten följer också med så du behöver inte göra om samma inställningar för varje ny site.

Vill du veta mer om vad hubsiter är och varför de är viktiga för er organisation kan du läsa vår artikel Hubsiter i SharePoint  förändrar hur du bygger intranät - det här är vad du behöver veta.

Läs mer om uppdateringar i SharePoint

Infoga YouTube video i SharePoint

Infoga YouTube video i SharePoint

Video kan vara ett väldigt bra sätt att förmedla kunskap och information och det blir vanligare och vanligare att använda sig av videomaterial för till exempel utbildning.

Med hjälp av en embed-web part (Bädda in) är det enkelt att infoga video på din SharePoint-site. Nu har Microsoft dessutom skapat en särskild YouTube-webbdel och därmed gjort funktionen ännu lättare att upptäcka och använda.

Du hittar dem bland dina webbdelar för Text, media och innehåll.

Snabblänkar i rutnät eller som knappar

Nya layoutalternativ för dina snabblänkar

I ett tidigare nyhetsbrev skrev vi om att det var på gång med nya layoutalternativ för snabblänkar i SharePoint. Den uppdateringen är släppt nu.

Nu kan du välja mellan Komprimerat, Filmremsa, Rutnät, Knapp, Lista eller Paneler för dina snabblänkar.

En efterlängtad uppdatering.

Stora förändringar inom sök

Sättet att söka och visa resultat inom Office 365 håller på att genomgå stora förändringar. Microsoft satsar mycket på att sökupplevelsen ska vara likadan överallt oavsett om du söker från Word, i Officepaketet eller i sökmotorn Bing.

Eftersom Bing används som sökmotor även inom Office 365 kan sökresultaten hämtats både inom organisationen och utanför. Sökesultat från din personliga OneDrive kommer däremot separeras från övriga resultat eftersom resultatvisning med privata filer blandat med andra har skapat förvirring om vilka dokument som ligger offentligt respektive privat.

Sökresultaten blir både mer personliga och mer inriktade på samarbete och kommunikation. Så kallat "Intelligent sök" ger resultat baserat på vilka du samarbetar med mycket och dokument du använder ofta. Genom att visa bättre förhandsvisningar kommer det också bli lättare att avgöra vilka sökresultat som är relevanta.

Vi har skrivit en artikel om rekommenderade filer - Visste du att Office 365 kan rekommendera filer du behöver men inte visste att det fanns? - som bland annat går igenom hur personaliserade resultat tas fram.

Läs mer från Microsoft om utvecklingen inom sök


Valo Intranet 2018 års vinnare i Best Mobile Solution

Grattis till våra vänner på Valo Intranet - Best Mobile Solution 2018

European SharePoint Office 365 & Azure Conference (ESPC) anordnas varje år och är årets stora Microsofthändelse i Europa. Under konferensen tillkännages årets vinnare i ESPC Community Awards. Vi gratulerar vår partner Valo Intranet - årets vinnare i klassen Best Mobile Solution. Valo Intranet var även finalist i klassen Most Innovative SharePoint Solution.

Vi säger ett stort grattis till våra vänner på Valo Intranet!

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.