Visste du att Office 365 kan rekommendera filer du behöver men inte visste att de fanns?

Visste du att Office 365 kan rekommendera filer du behöver men inte visste att de fanns?

Fortsätt arbeta på filerna din kollega jobbade med igår

Klicka på länken Office 365 uppe till höger i Appfönstret
Klicka på länken Office 365 uppe till höger i Appfönstret för att gå till startsidan


Har du upptäckt startsidan för Office 365? Din personliga startsida med länkar till filer som är intressanta för just dig. Det kan vara avtalen kollegan jobbade med igår eller presentationen någon annan påbörjade och som du ska avsluta.

Du hittar startsidan genom att klicka på länken "Office 365" uppe till höger i Appfönstret ("Våfflan")

Rekommenderas

Nedanför dina appar, ser du "Dokument" med underrubrikerna "Rekommenderas" och "Senaste". Denna sektion är dynamisk och innehållet förändras beroende på vilka filer som används av dig och inom organisationen.

Rubriken Rekommenderas visar filer som du och dina kollegor jobbat med, tittat på nyligen eller använder ofta - med förhandsgranskning så att du snabbt kan avgöra vilken fil du ska jobba vidare med.

Hur avgör Office 365 vilka filer som ska rekommenderas?

Office Graph är en tjänst som ligger i bakgrunden i Office 365. Med hjälp av maskininlärning samlar Office Graph kontinuerligt in data om vilka dokument som öppnas och används, vilka personer som kommunicerar mycket, använder samma filer eller får samma filer i mail och så vidare och så vidare. En stor mängd parametrar som bland annat används för att avgöra vilka filer som är intressanta för varje enskild användare. Därför är det mer troligt att du blir rekommenderad filer som någon du känner arbetat med än från någon du aldrig samarbetat med tidigare.

Samma data används också för att avgöra vilka filer som visas i Aktivitet i SharePoint och i Microsoft Delve.

Senaste

Fliken "Senaste" visar olika Office 365 dokument du öppnat nyligen och hjälper dig att hitta tillbaks till det där Worddokumentet som du arbetade med senast. Även om filstrukturen är tydlig och enkel händer det kanske att du måste bläddra igenom mappar och testöppna filer för att hitta rätt.

Du kan också Fästa (pinna) dokument du arbetar med ofta (via fliken Senaste i ex Word eller Excel) för snabb och enkel åtkomst.

Senaste, Fästa och Delas finns också "appspecifikt" i till exempel Word och innehåller då bara Wordfiler - för att du enkelt ska kunna fortsätta där du, eller kollegan om ni delat dokument, slutade.

Fliken "Intressant" innehåller dokument dina kollegor jobbat med eller kommenterat vilket gör det enkelt att samarbeta om dokument - du behöver inte veta exakt vad kollegan döpte filen till eller om det var ett Worddokument eller en OneNote anteckning för att hitta rätt.

Läs mer om Office 365 startsida

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.