Nyheter i office 365 under mars 2019

Nyheter i office 365 under mars 2019

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning för mars 2019

I månadens nyhetsbrev sammanfattar vi det vi tyckte var mest spännande från mars. Läs om nya sidmallar i SharePoint, kopplingen mellan Outlook och Microsoft To-Do och den nya Yammer-fliken i Teams.

Sidmallar i SharePoint

Det finns tre olika sidmallar att välja på

När du skapar en ny sida i SharePoint finns det numera tre mallar att välja på; Fler kolumner, En kolumn och Tom. Detta gör att du kan få en grunddesign att utgå ifrån och behöver inte börja om från början varje gång.

Det kommer också bli möjligt att spara en sida som en mall och på så sätt skapa egna skräddarsydda mallar som du kan använda när du skapar nya sidor.

Detta kommer göra det snabbare att skapa nya sidor -och se till så att alla sidor är uppbyggda på samma sätt. Detta ser vi fram emot och tror att det kommer bli väldigt bra.

Mallfunktionerna håller på att rullas ut just nu, håll utkik.

Läs mer om mallar i SharePoint

Delta i Yammer-konversationer utan att lämna Teams

Yammer-feed i Teams. Bildkälla: Microsoft

I början på mars rullade Microsoft ut möjligheten att skapa en Yammer-flik i Teams som kan visa en Yammer feed. Det går att ställa in att fliken visar konversation från en Yammer-grupp eller om ett ämne.

Teammedlemmarna kan följa och delta i Yammer-konversationer utan att lämna Teams.

Läs mer om Yammer-feed i Microsoft Teams

Flagga mail i Outlook och se dem i To-Do

De mail som du flaggar i Outlook kan du planera in i To-Do

I Microsoft To-Do (helt ny applikation som ersätter Uppgifter) kan du planera din dag med hjälp av uppgifter. Nu finns det en koppling mellan webbversionen av Microsoft Outlook och Microsoft To-Do. Med den kan du kan skapa en uppgift i To-Do när du flaggar ett mail i Outlook.

Du kan gå igenom mailboxen på morgonen och flagga mail som behöver åtgärdas. Mailen som du flaggat ser du sedan som uppgifter i Flaggad e-post i To-Do.

Det finns olika vyer som Min dag, Viktigt och Planerat. Du kan välja om uppgifterna ska utföras idag eller vid ett annat tillfälle och i så fall lägga till förfallodatum. Du kan också ställa in påminnelser så att du inte missar viktiga uppgifter.

Notera att du måste ha ett Arbets- eller Skolkonto för att kunna använda Microsoft To-Do.

Vi misstänker starkt att detta inom en snar framtid även kommer dyka upp i skrivbordsversionen av Outlook. Så ta en titt på vad To-Do är för att vara förberedd.

Läs mer om Microsoft To-Do

Nu kan du bestämma ordningen på nyheterna SharePoint

Bestäm ordningen på dina nyheter med drag-and-drop

I SharePoint finns webdelen Nyheter som hämtar in nyheter från hela ditt intranät eller från valda delar. Du kan välja att visa nyheterna med en huvudnyhet, som en lista, sida vid sida eller kanske som karusell (bildspel).

Nu blir det också möjligt att bestämma ordningen på dina nyheter - en efterlängtad nyhet som rullas ut nu.

Du väljer "Markera nyheter att ordna" och sen kan du, med drag-and-drop, organisera dina nyheter som du önskar. De nyheter du inte väljer att sortera sorteras automatiskt efter Skapat-datum.

Nytt är också att du kommer få en notis när det publiceras en nyhet på en site som du följer. Du kommer också få notiser när personer du arbetar med publicerar nyheter även om det är på en site du inte följer. Detta håller också på att rullas ut nu.

Läs mer om nyheter i SharePoint

Till sist...


Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Och som vanligt: Vi söker fler duktiga medarbetare. Finns inte rollen i listan? Hör av dig ändå.

Det var allt för den här gången, hör av dig om du har frågor eller funderingar kring nyhetsbrevet, Office 365, våra tjänster eller annat och följ oss gärna på sociala medier.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.