Nyheter i Office 365 under juli-augusti 2019

Nyheter i Office 365 under juli-augusti 2019

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning från juli-augusti 2019

I månadens nyhetsartikel sammanfattar vi det vi tyckte var mest spännande från sommaren 2019. Läs om nya funktioner i SharePoint, Designidéer i Power Point, delade uppgiftslistor i Outlook och To-Do och nyheter i Teams.

Delade uppgiftslistor i Microsoft To-Do

Samarbeta och ha koll på aktiviteter och uppgifter i en delad To-Do lista. Genom att @omnämna någon tilldelar du personen en uppgift och alla som har tillgång till den delade listan ser vem som tilldelats vilka uppgifter. Arbeta tillsammans och bli snabbare klara med uppgifterna.
Läs mer om nyheter i To-Do

Samarbeta och ha koll på uppgifter i en delad To-Do lista

Efterlängtade funktioner i SharePoint

Microsoft har släppt, och håller på att släppa, flera intressanta och efterlängtade funktioner för dig som arbetar med att skapa och uppdatera informationssidor i SharePoint.

Dela in din SharePointsida med hjälp av sektioner. Bildkälla: Microsoft

Vertikala sektioner

För en tid sedan kom möjligheten att dela upp SharePointsidan i horisontella sektioner som du sedan kunde sätta olika bakgrundsfärg på. Detta gjorde det enkelt att dela upp och visa informationen i tydligt avskilda block. Nu kommer möjligheten att även skapa vertikala sektioner på din SharePointsida. Allt för att åskådliggöra och göra informationen så lättillgänglig som möjligt.

Använd drag and drop för SharePointsidor

Det kommer att bli enklare att lägga in bilder på en SharePointsida. Du kan använda drag and drop och lägga in bilden direkt där du vill ha den istället för att lägga in en bildwebpart, söka fram och ladda upp en bild.

Bilden laddas upp till SharePoint automatiskt när du lägger in den på sidan.

Länka till en rubrik någonstans på sidan

Har du någon gång suckat över att du måste dela upp information på flera sidor för att göra den hanterlig? Nu blir varje rubrik (rubrik 1-3) en så kallad ankarlänk. Det innebär att du kan skapa en länk som tar dig till ett annat avsnitt på samma sida.

De nya ankarlänkarna gör det enkelt att till exempel skapa en enkel innehållsförteckning eller att skapa en läs mer-länk till information som finns längre ner på sidan.

Ångra och Upprepa, nu även i SharePoint

Det kommer bli enklare att testa ändringar i text och design genom att det blir möjligt att "ångra" och "upprepa" de ändringar du gjort sedan du senast sparade. Istället för att ignorera ändringar och börja om från början kan du alltså välja att ångra eller upprepa.

Alla de här funktionerna håller på att rullas ut till SharePoint nu under hösten.

Läs mer om nya möjligheter i SharePoint

Visa "filaktivitet" i förhandsvisningen

Se viktig information om filaktivitet som vilka som har kommenterat och gjort ändringar i filen.
Bildkälla: Microsoft

Nu visas viktiga filaktiviteter i förhandsvisningen i SharePoint, den som visas när du hovrar över en fil. Informationen som visas där kan gälla till exempel vem som arbetar med filen, om någon har kommenterat något eller kanske @omnämnt dig. Det finns också en länk som tar dig direkt till kommentaren eller omnämnandet.

De nya uppdaterade förhandsvisningarna har börjat rullas ut nu under sommaren.

Läs om nyheter i SharePoint

Nya funktioner i Microsoft Teams

Den nya funktionen Meddelanden kommer kunna användas för att markera viktiga nyheter och publicera nyheter i flera olika kanaler på samma gång

Under sommaren har Microsoft lagt till flera nya funktioner i Teams, bland annat Läskvitton och Prioriterade meddelanden, för att säkerställa att tidskänsliga meddelanden tas emot och prioriteras.

De har också tagit fram den nya funktionen Meddelanden för att markera viktiga nyheter och för att kunna publicera ett meddelande i flera olika kanaler på samma gång.

Läs om nya funktioner i Microsoft Teams

Uppdateringarna i Teams rullas ut under de kommande månaderna.

Designidéer i PowerPoint

Nu kan du få designidéer i Power Point även om du använder ett eget tema. Bildkälla: Microsoft

I Power Point finns sedan en tid tillbaka en funktion som kallas Designidéer. Med denna funktion går det snabbt och enkelt att skapa en snygg presentation i Power Point. Nu kommer du dessutom kunna få designidéer även om du använder ett eget tema, något som inte gått förut, vilket gör funktionen ännu mera användbar.

Läs mer om nyheter i Power Point

Dela upp ditt formulär i olika sektioner

Nu blir det möjligt att dela upp ditt Forms-formulär i olika sektioner. Detta innebär att det blir enklare att få översikt över ett komplicerat formulär och att visa olika frågor beroende på vilket svar som väljs.

Läs mer om nyheter i Microsoft Forms

Dela ditt Forms formulär i olika sektioner. Bildkälla: Microsoft

Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Och som vanligt: Vi söker fler duktiga medarbetare. Finns inte rollen i listan? Hör av dig ändå.

Det var allt för den här gången, hör av dig om du har frågor eller funderingar kring nyhetsbrevet, Office 365, våra tjänster eller annat och följ oss gärna på sociala medier.

Läs mer...

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Arbeta smartare och sundare med ett digitalt ledningssystem. så det blir tillgängligt och användbart.

Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn för att inte missa nästa intressanta uppdatering.