Nyheter i Office 365 under december 2018

Nyheter i Office 365 under december 2018

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning för december 2018

Ett nytt år har precis börjat och vi på Cognit är säkra på att 2019 kommer bli ett minst lika spännande och händelserikt år som 2018.

I månadens nyhetsartikel sammanfattar vi det vi tyckte var mest intressant från december.

Läs om intressanta uppdateringar i SharePoint som påverkar både innehåll och utseende. Teams och OneDrive har också uppdaterats med nya funktioner som kan hjälpa dig att bli mer produktiv.

Din egen stil på rubrikområdet i SharePoint

Nu kan du sätta din egen stil på rubrikområdet i SharePoint

Äntligen är den här. Uppdateringen som ger dig möjligheter att designa rubrikområdet på dina SharePointsidor.

Välj mellan Bild och rubrik, Oformaterad, Färgblock eller Överlappa.

En annan trevlig uppdatering som rullas ut snart är möjlighet att ändra bakgrundsfärg på en del av sidan. Kan användas för att lyfta innehåll eller skapa en avdelare.

Läs mer om uppdateringar i SharePoint

Personaliserade webbdelar i SharePoint

Visa personaliserat innehåll i webbdelar i SharePoint

Fler webdelar i SharePoint kan nu visa personaliserat innehåll. Det vill säga; visa varje användare dokument, nyheter eller websiter som är relevanta just för dem. Intranätet blir skräddarsytt för varje användare.

Du kan välja att visa personligt innehåll i webbdelarna Webbplatser, Senast använda dokument och Nyheter.

Webbdelen Webbplatser har dessutom även fått fler layoutalternativ. Bra jobbat Microsoft.

För att avgöra vad som är mest relevant för användaren används servicen Office Graph. Samma service används också till startsidan för Office 365 som vi har berättat om i en artikel: Visste du att Office 365 kan rekommendera filer du behöver men inte visste att de fanns?

Läs mer om personaliserade webbdelar hos Microsoft

Yammer-feed, Kodavsnitt och Nedräkning - nytt i webbdelar i SharePoint

Visa hela Yammer-konversationen i SharePoint.

Yammer-feed

Webbdelen Yammer har funnits i SharePoint ett tag och har gjort det möjligt att visa valda delar av Yammer-konversationer i SharePoint. Nu utökas funktionen med möjlighet att visa ett Yammer-feed så att du kan följa hela konversationen.

Du kan också gilla och kommentera inlägg direkt från SharePoint.

Lägg ut kod med webbdelen Kodavsnitt

Kodavsnitt

Ibland finns det behov av att visa/skriva ut kod, i utbildningssyfte till exempel. Med webbdelen Kodavsnitt blir det enkelt att lägga ut kod på intranätet, snyggt formaterad och indenterad.

Välj mellan ljust eller mörkt tema.

Har du något stort på gång i organisationen? Visa nedräkningen i SharePoint

Nedräkning

Har du något stort på gång, ett datum som är viktigt för alla i organisationen? Snart kommer webbdelen Nedräkning. Med den kan du visa nedräkning till viktiga startdatum, möten, kampanjmål, etc på ditt intranät.

Lägg bara till webbdelen Nedräkning och ställ in måldatum och tid att räkna ner till. Sen är det klart!

Nu kan alla se tiden räknas ner till det viktiga datumet.

Du kommer också kunna lägga till en bakgrundsbild och en knapp för  anmälan eller mer information.

Läs mer om aktuella uppdateringar i SharePoint

Ange metadata direkt i OneDrive

Dela fotona från mötet med de övriga mötesdeltagarna, direkt i OneDrive

Nu kan du ange metadata till bilderna du scannar direkt i OneDrive.

Du börjar med att (i OneDrive) gå till det bibliotek du vill ha bilden i. Därifrån startar du scannern. Efter att du tagit din bild anger du först namn och sedan metadata som gäller för det aktuella biblioteket.

En annan intressant uppdatering är att du kan få delningsförslag. När du fotograferar av exempelvis en whiteboardtavla i samband med ett möte finns det intelligenta funktioner i OneDrive som frågar om du vill dela bilden med de övriga som var inbjudna till mötet.

Alla dessa nya funktioner ska rullas ut i slutet av året till både iOS och Android. Läs mer om uppdateringarna i OneDrive

Scannern i OneDrive hämtar sin funktionalitet från en Microsoft-app som heter Office Lens. Vi har skrivit en artikel som jämför de olika apparna: Office Lens vs OneDrive - vilken är bästa appen för att digitalisera whiteboardtavlan?

Uppdateringar i Outlook Mobile

Uppdateringar i Outlook Mobile

Outlook Mobile håller på att genomgå en make-over av både utseende och funktion. Mer färg och ett tydligare interface utlovas.

Med inställningen svepningsalternativ kan du välja olika åtgärder i din inbox. Till exempel kan du välja att Flytta när du sveper åt höger och Ta bort när du sveper åt vänster. Eller Arkivera respektive Markera som läst.

Det blir också lättare att boka möten i mobilen eftersom mötesdeltagarnas tillgänglighet och andra viktiga data syns direkt i kalendervyn när du bokar mötet.

Läs mer om uppdateringarna i Outlook Mobile

Se dina egna Trellokort direkt i Teams

Du kanske känner till att Trello har funnits till Microsoft Teams ett tag. Nu har funktionaliteten utökats med möjlighet att ha din egen personliga Trello-app i Teams.

I den personliga Trello appen finns bland annat vyn "Cards Assigned To Me" som visar ensamlad vy med alla Trellokort du är ansvarig för/bevakar. Det finns också en "Cards Calendar" som visar en kalendervy med alla dina datumsatta Trellokort.

Trelloappen i Teams fungerar bra för att få en snabb överblick över aktuella uppgifter och för att planera sitt eget arbete men saknar viss funktionalitet.

Du hittar den bland Fler appar i Teams

Läs mer om den personliga Trello-appen

Använd @mention för att tagga någon för feedback

Tänk dig att du arbetar i ett dokument och kommer på att kollegan på ekonomiavdelningen skulle behöva kolla av att siffrorna stämmer innan du skickar det till chefen.

Istället för att skicka ett mail med en länk till dokumentet och en förklaring på vad du vill ha hjälp med kan du tagga kollegan i en kommentar. Genom att skriva @ och namn i din kommentar genereras ett mail till kollegan med en direktlänk till rätt ställe i dokumentet. Enkelt!

Tagga en kollega i en kommentar så skickas ett mail med länk till nyheten

På liknande sätt kan du också tagga kollegor om du vill uppmärksamma dem på en särskild nyhet i SharePoint. Skriv @ och namnet i kommentaren så får nämnd kollega ett mail med länk till nyheten och kan läsa och besvara din kommentar.

Funktionen håller på att rullas ut just nu till flera olika Office 365 applikationer som till exempel Word-, PowerPoint- och Excel-Online.

Läs mer hos Microsoft

Till sist...

Vill vi tacka för året som gått och önska er alla ett Gott nytt år. Vi ser fram emot ett alldeles fantastiskt 2019.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.