Nyheter i Office 365 under maj 2019

Nyheter i Office 365 under maj 2019

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning för maj 2019

I månadens nyhetsartikel sammanfattar vi det vi tyckte var mest spännande från maj. Läs om nyheter och nya funktioner i Stream, Teams, Outlook och SharePoint

Nya möjligheter i Microsoft Stream

Nya möjigheter i Stream - koppla undersökningar, enkäter och kontrollfrågor till din video med hjälp av Forms

Video används mer och mer i kommunikations och utbildningssyfte och Microsoft Streamfinns som mobil-app till både iOS och Android. Nu blir det möjligt att koppla ihop Forms med Stream och på så vis skapa interaktiva videos med undersökningar, enkäter och kontrollfrågor kopplade till din video.

Läs mer om möjligheterna i Stream

Nyheter i Teams

Agera direkt på meddelande i Teams

Agera direkt på meddelanden i Teams

Microsoft håller på att bygga funktionalitet för att kunna agera direkt på konversationer i Teams. Det kan vara att till exempel skapa en OneNote anteckning, ett kort i Planner eller en uppgift i Jira.

Funktionen är bara tillgänglig i Developer Preview än så länge och vi ser fram emot att det dyker upp i Teams.

Styra sökbarheten på privata team

Skillnaden mellan ett privat team och ett offentligt är dels att det bara är ägaren som kan godkänna nya medlemmar i privata team och dels att det inte går att söka fram ett privat team.

Nu kommer det bli möjligt att göra även ett privat team sökbart så att vem som helst i organisationen kan upptäcka och ansöka om att gå med i teamet. Det kommer fortfarande vara ägaren som godkänner medlemskapet.

Läs mer om nyheterna i Teams

Hantera delning direkt från Outlook och Teams

En ny fildelningskontroll där du kan ställa in delning direkt i Outlook

För att göra det ännu enklare att samarbeta om filer, både inom och utanför organisationen, kommer nya sätt att styra och kontrollera fildelning.

I Teams kommer det en ny fildelningskontroll där du kommer kunna välja om du vill ladda upp filen till Teams eller dela en länk. Du kan sedan, direkt på länken, styra inställningar för delning - vilka som ska ha tillgång till filen och vad de ska kunna göra.

Även i Outlook kommer det gå att dela en länk och styra inställningar för delning direkt ifrån länken.

Läs mer om delning i Outlook och Teams

En delad mapp där var och en bara ser sina egna filer

Microsoft utvecklar nu en ny typ av delning som innebär att du kan dela ut en mapp och göra en inställning som gör att varje inbjuden person bara ser de filer de själva laddat upp. Du kan sedan bjuda in flera personer som kan ladda upp filer och du får en notifiering när det tillkommit nya filer.

Tänk dig att du till exempel vill ha in ansökningar från ett antal personer, du vill samla alla filer i en mapp och det är viktigt att ingen ser någon annans ansökning. Då kan du skapa en Request-mapp, dela ut den och sedan är det bara att vänta på att filerna kommer in.

SharePoint Home site

SharePoint Home site den naturliga startpunkten

För att göra SharePoint till den naturliga startpunkten för arbetet lanserar Microsoft nu SharePoint Home site, startsidan som samlar nyheter, dokument och länkar relevanta för just dig.

Det kommer också komma en Hem-knapp till SharePoint-appen, som tar dig till startsidan. Och du kommer kunna länka din logo i Office-365 navbar till startsidan i SharePoint. Oavsett vilken Office 365 Online-applikation du är inne i är startsidan bara en knapptryckning bort.

Läs mer om SharePoint Home site

Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Är du nyfiken på vad vi skrivit i tidigare nyhetsbrev? Du hittar dem här tillsammans med lite andra tips och insikter.

Och som vanligt: Vi söker fler duktiga medarbetare. Finns inte rollen i listan? Hör av dig ändå.

Det var allt för den här gången, hör av dig om du har frågor eller funderingar kring nyhetsbrevet, Office 365, våra tjänster eller annat och följ oss gärna på sociala medier.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

No items found.
Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.