Office 365 nyheter - februari 2020

Office 365 nyheter - februari 2020

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning

I månadens nyhetsbrev sammanfattar vi det vi tyckte var mest spännande från februari 2020 - läs om den nya Office-appen, publiceringsknappen i SharePoint, skräddarsydda söksidor och att du inte behöver lämna Teams varken för att börja synka ett dokumentbibliotek eller för att jobba med metadata.

Office till mobilen, nu 1 app istället för 3

Skapa en presentation i mobilen snabbt och enkelt med hjälp av funktionen Create Outline. Bildkälla: Microsoft

Istället för att ladda ner och underhålla tre olika appar - Word, Power Point och Excel - installerar du den nya Office-appen och får alla tre programmen i en. Både tids- och platseffektivt eftersom du bara behöver en app för att utföra allt det du vill göra med dina Word-, Excel och PowerPointfiler i mobilen.

Du får också tillgång till nya funktioner som möjligheten att Signera en PDF direkt i mobilen och att skapa en Power Point presentation utifrån en "Outline" - du skriver innehållet i punktform och PowerPoint Designer gör om ditt innehåll till en presentation.

Dessutom ingår också Lens-teknologi som kan extrahera text i en bild till redigerbar text eller tabell och med mera, funktion hämtat från Office Lens.

Office-appen finns både till Android och iOS.

Läs mer och ladda ner den nya Office-appen


Maila en diskussion från Teams

Maila en diskussion från Teams

Ibland kan man behöva hänvisa till en diskussion som förts i Teams. Eller vidarebefordra information om vad som diskuterats och bestämts till någon som inte är teammedlem.

Nu finns det ett enkelt sätt att bifoga hela konversationstråden i ett mail genom att "Dela till Outlook".

Lär dig hur du dokumenterar diskussioner från Teams i vår artikel Dela en konversation från Teams


Checka ut filer direkt från Teams

Förhandsgranska och checka ut filer direkt ifrån Teams. Bildkälla: Microsoft

Teams blir allt mer flexibelt och användbart. Den utökade fihanteringen gör att du till exempel kan förhandsgranska filerna direkt i Teams. Du kan också starta synkning eller checka in och ut filer - saker som du var tvungen att navigera till SharePoint för att göra förut. Du behöver inte slösa tid på att navigera mellan olika program för att komma åt funktioner som bara finns i det ena eller det andra verktyget utan du kan välja att arbeta i det verktyg du trivs bäst med.

Andra funktioner som nu finns tillgängliga från både SharePoint och Teams är till exempel hantera vyer, jobba med metadata och fästa (pin) filer så att de viktigaste filerna alltid visas längst upp.

Läs mer om nyheterna här


Hantera publicering från sidbiblioteket i SharePoint

SharePoint sidbibliotek får ny knapp - Publicera - och nya ikoner för att visa på opublicerade ändringar. Bildkälla: Microsoft

SharePoints sidbibliotek får en ny knapp - Publicera - och nya ikoner för att visa vilka sidor som har opublicerade ändringar.

Har du rätt behörigheter kan du gå igenom sidorna direkt i sidbiblioteket, se vilka ändringar som gjorts och publicera de uppdaterade sidorna direkt utan att behöva navigera till varje sida.

Läs mer om att hantera SharePointsidor


Skräddarsy söksidan i SharePoint Online

Nu är det möjligt att skräddarsy sök- och resultatsidan i SharePoint. Bildkälla: Microsoft

Ser söksidan i SharePoint inte ut som du vill? Har ni tagit fram egna web parts som ni inte kan använda längre? Nu är det faktiskt möjligt att skräddarsy sök- och resultatsidan i SharePoint.

Du skapar och länkar till en ny egen söksida där du kan använda både egenutvecklade webbdelar och Open Source-webbdelar för att skräddarsy sökupplevelsen.

Läs mer om att anpassa söksidan i SharePoint


Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Och som vanligt: Vi söker fler duktiga medarbetare. Finns inte rollen i listan? Hör av dig ändå.

Det var allt för den här gången, hör av dig om du har frågor eller funderingar kring nyhetsbrevet, Office 365, våra tjänster eller annat och följ oss gärna på sociala medier.

Läs mer...

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Arbeta smartare och sundare med ett digitalt ledningssystem. så det blir tillgängligt och användbart.

Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn för att inte missa nästa intressanta uppdatering.