Välj rätt Copilot: Guide till Microsofts AI-assistenter

Välj rätt Copilot: Guide till Microsofts AI-assistenter

Är du nyfiken på hur du kan använda Microsofts AI-assistent Copilot i ditt arbete och vardag?

Du är inte ensam.

Med olika versioner tillgängliga — Copilot Pro, Copilot för Microsoft 365, Copilot i Windows och Copilot i Microsoft Edge — kan det vara klurigt att veta vilken som passar just dina behov. Den här artikeln ger dig koll på de olika versionerna, dess funktioner och hur du får tillgång till dem.

 

Copilot för Microsoft 365 - För effektivt arbete och samarbete

Copilot för Microsoft 365 är specifikt utvecklad för företag och organisationer, denna version  är utformad för att förbättra produktivitet och kreativitet över hela organisationen. Genom att integreras med Microsoft 365-appar som Teams, Word, PowerPoint, och Excel, erbjuder Copilot en rad funktioner för att hjälpa dig och ditt team att arbeta smartare, inte hårdare.

Till exempel är Copilot i Word utformat för att hjälpa till med att skapa, förstå och redigera dokument och du kan få hjälp med allt ifrån sammanfattningar till design. I Teams kan du få hjälp med att sammanfatta chattinnehåll, samla ihop material och förbereda för möten, föra anteckningar med mera. I Outlook kan du be Copilot föreslå förbättringar av ett mail som du håller på att författa, sammanfatta en omfattande e-posttråd eller skriva utkast. Copilot finns integrerat i alla Microsoftapplikationer och det tillkommer ständigt nya funktioner.

Copilot i Microsoft 365 kan alltså hjälpa till att skapa dokument, analysera data eller förbereda möten och presentationer och det kan innebära betydande tidsbesparingar och förbättrad arbetskvalitet tack vare AI:ns förmåga att automatisera uppgifter och ge "intelligenta förslag" baserade på er företagsdata. Tänk bara på att Copilot inte är så bra på svenska ännu så för att få ut mesta möjliga nytta av Copilot bör företagsdatan som ska användas vara på engelska.

För att få tillgång till alla funktioner i Copilot för Microsoft 365 behöver du en aktiv företagsprenumeration på Microsoft 365 Business Standard, Premium, E3, E5 eller motsvarande och en Copilot-licens. För närvarande behöver du teckna abonnemang för ett år och licensen kostar $30/användare/månad.

Copilot i Microsoft Edge - Surfning med AI (gratisversionen)

Copilot i Microsoft Edge ger dig möjlighet att interagera med AI direkt i din webbläsare. Du kan få hjälp med beslutsfattande, utforska ämnen, eller att snabbt sammanfatta webbsidor — allt utan att behöva lämna den sida du besöker. För att prova, använd Copilot-sidofältet i Microsoft Edge eller gå till den dedikerade sidan; copilot.microsoft.com.

Copilot i Edge är gratis och tillgänglig för alla som vill, det enda du behöver är webbläsaren Microsoft Edge. Har du också en Office-licens kan du logga in och få tillgång till lite fler funktioner.

Läs mer om Copilot i Microsoft Edge

 

Copilot Pro - Din personliga AI-Assistent hemma

Copilot Pro är tillgänglig för enskilda användare direkt i Microsoftappar som Word, Outlook eller PowerPoint på både Windows och Mac och kan hjälpa dig att skapa, redigera, förstå och utforma dokument, presentationer och epost med mera.

Pro-versionen är perfekt för hemmakreatörer och erbjuder snabbare prestanda, prioriterad åtkomst till de senaste AI-funktionerna som GPT 4 och GPT 4-Turbo, samt snabbareAI-bildskapande med hjälp av Microsoft Designer.

För att få tillgång till Copilot Pro behöver du en Microsoft 365 Personal- eller Familylicens samt en särskild Copilot Pro-licens.

Copilot i Windows - AI-Assistans på dina villkor

Copilot i Windows 11 gör det möjligt för användare att interagera med Copilot direkt från Aktivitetsfältet och kan till exempel ge snabba svar på frågor, utföra sökningar och hjälpa användare att automatisera vanliga uppgifter. Håll utkik efter Copilot-ikonen i ditt Aktivitetsfält.

 

Slutsats

Copilot kan hjälpa dig att skriva texter, korrekturläsa, göra presentationer, sortera siffror, skapa databaser, svara på mejl och mycket mycket mer. Varje version erbjuder unika funktioner och fördelar, så valet beror på dina specifika behov och krav.

Vare sig du söker personlig assistans med Copilot Pro, effektiviserat samarbete i Copilot för Microsoft 365, önskar en sömlös integration i ditt operativsystem med Copilot i Windows eller vill ha AI-driven surfning med Copilot i Microsoft Edge, finns det en Copilot-version för dig.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.