Office 365 nyheter - september 2021

Office 365 nyheter - september 2021

Vad är nytt i Office 365?

Cognit's nyhetssammanställning - september 2021

Läs om hur du svarar på specifika chattmeddelanden, att du kan koppla en hub till en annan hub i SharePoint och att du kan lägga in bilder i texten på en informationssida i SharePoint


Lägg in bilder i texten

Nu kan du lägga in bilder i textwebbdelen i SharePoint. Detta innebär både att bilderna kan ligga närmare texten och att texten faktiskt kan flöda runt bilden. När du lagt in din bild kan du välja att bilden ska vara vänsterställd, högerställd eller centrerad.

Nu är det möjligt att till exempel lägga in en vänsterställd bild i en textwebbdel. Bildkälla: Microsoft

Utöver möjligheten att kunna lägga in bilder i texten kommer avstånden minskas - både mellan rubrik och text och mellan punkterna i punktlistor. Efterlängtade förändringar som kommer göra skillnad för flödet på dina informationssidor.

Läs mer om att använda bilder och tabeller i webbdelen Text


Koppla en hub till en hub i SharePoint

Koppla en hub till en hub i SharePoint. Bildkälla: Microsoft

En stor fördel med att koppla siter till en hub-site är den utvidgade sökningen - söker du efter ett dokument eller begrepp på hub-siten sker sökningen även i alla siter som är kopplade till hub-siten.

Nu blir det dessutom möjligt att koppla hub-siter till en "huvud-hub-site" och på så vis utvidga sökningen ytterligare då du kan få sökresultat ifrån tre nivåer av siter - huvud-hub-siten med kopplade hub-siter och siter kopplade till hub-siterna.

Läs mer om hubsiter i SharePoint


Bättre videospelare i OneDrive och SharePoint

Videospelaren som används i Microsoft 365 har fått nya välbehövliga funktioner som att hoppa framåt eller bakåt med 10 sekunders hopp, ändra uppspelningshastigheter och öppna spelaren i eget fönster. Spelaren används för att spela upp video i alla Microsoft 365 -appar och -tjänster.

Nya funktioner i videospelaren - hoppa framåt/bakåt, ändra uppspelningshastighet och pop-out. Bildkälla: Microsoft

Svara på "gammalt" chattmeddelande

Som iOS eller Androidanvändare har du kunnat svara på ett specifikt chattmeddelande sedan förut. Du väljer vilket meddelande du vill svara på, klickar på de tre punkterna och väljer Svara. Nu kommer den funktionen även till Desktop.

Svara på ett specifikt chattmeddelande i Teams-chatten - nu även i Desktop. Bildkälla: Microsoft

Det ursprungliga meddelandet citeras i svarstextrutan, vilket gör det lättare att förstå meddelandets sammanhang.


Nu kommer megamenyn till teamsiter

Välj mellan vänstermeny eller topmeny. Bildkälla: Microsoft

Snart kommer du kunna välja om du vill fortsätta använda den vänsterställda menyn på teamsiten eller om du vill lägga menyn i sidhuvudet istället - om du ens vill ha någon meny.

När du väljer "Ändra stil" (Change the look) kommer det finnas ett nytt val - Navigation. Där kommer du kunna välja om och hur menyn ska visas. Väljer du horisontell meny kan du välja mellan Megameny eller Överlappande (Cascading)

Inget av detta kommer att ändras automatiskt, standard för teamsiter kommer fortsätta vara att menyn visas och ligger till vänster.

Läs mer om att ändra utseende på webbplatsen


Tips för att jobba smartare i Office 365

Bli en mästare på notifieringar i Teams

Får du massor med notifieringar i Teams men inte från de kanaler som du är intresserad av? Eller känner du att du missar saker för att du inte fått meddelande om det? Du bestämmer själv över dina notifieringar, vi visar dig hur.

Bestäm vilka notifieringar du vill ha


Dela en konversation från Teams

Att hitta en viss diskussion bland många i en aktiv kanal kan vara tidsödande men med funktionen Dela till Outlook finns det ett enkelt sätt att skicka konversationen som epost - så behöver inte alla andra också lägga tid på att leta.

Lär dig hur du delar en konversation från Teams


Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.