Nytt standardtema i Office - vad innebär det?

Nytt standardtema i Office - vad innebär det?

Microsoft Office har fått en makeover - Välj rätt tema för din Office-upplevelse

Microsoft fortsätter att förnya och förbättra användarupplevelsen för sina produkter, och en nyligen annonserad förändring är ett nytt standardtema för Office-paketet. Detta tema, som är tänkt att vara mer lättläst och användarvänligt är, eller kommer att bli, standard för alla Office-appar - från Word och Excel till PowerPoint och Outlook.

Vad innebär förändringen?

Det nya standardtemat erbjuder en fräsch och modern känsla, med en ljusare bakgrund och mer tydliga färgkontraster som syftar till att minska visuell trötthet och underlätta koncentration. Detta kommer att påverka alla Office-programmen i lite olika grad.

Det nya temat har uppdaterats med moderna färger och tydligare kontraster. Bildkälla: Microsoft
Aptos ersätter Calibri som standardtypsnitt i Office. Bildkälla: Microsoft

Calibri byts ut mot Aptos

Typsnittet Aptos röstades fram som favorit bland fem förslag och ersätter nu Calibri som standardtypsnitt i Office. Aptos finns i en mängd vikter och varianter, från fet och kursiv till narrow, serif och monospace - för att passa i alla sammanhang.

Färger, kantlinjer och kontraster har också fått en uppdatering, allt i syfte att förenkla, förtydliga och förbättra.

Införs automatiskt på nya dokument

Förändringen kommer införas automatiskt och gälla för alla nya dokument i dina Office-appar men påverkar inte befintliga arbetsböcker, presentationer och dokument -om du inte uppdaterar dem och väljer att använda det nya temat.

Har du valt ett eget tema som standard kommer det fortsätta gälla även i fortsättningen.

Vill du behålla det gamla temat?

Om du är van vid det gamla temat och tycker att det fungerar bättre för dig kan du enkelt växla tillbaka till det föregående utseendet. Här är stegen du kan följa för att återställa det gamla standardtemat:

  • Starta Word och skapa ett nytt tomt dokument
  • Klicka på 'Design' i menyraden. Under avsnittet 'Teman' hittar du olika teman att välja mellan – inklusive det gamla standardtemat. Klicka på temat du föredrar
  • Du kan också ställa in 'Färger' och 'Tecken'. Välj den uppsättning du föredrar (även här kan du välja olika standarduppsättningar inklusive det gamla standardtemat)
  • Välj 'Ange som standard' så ska det ändras i alla dina Office-appar

Anpassa inställningarna och välj 'Ange som standard' om du vill använda egna typsnitt och färger, eller behålla tidigare standard

Du kan också välja att skapa ett helt eget tema med egna standardtypsnitt, färger och textformatering. Om du väljer "Ange som standard" kommer inställningarna gälla för nya dokument.

Läs mer om hur du hanterar teman i Office

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

No items found.
Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.