Nya Teams-galleriet ger dig hela bilden

Nya Teams-galleriet ger dig hela bilden

Upplev det nya mötesgalleriet i Teams – smidigare och mer inkluderande

Microsoft Teams förändrar våra digitala möten med en helt ny version av mötesgalleriet. Denna uppdatering är skapad för att ge dig som användare en mer förutsägbar och inkluderande mötesupplevelse.

I den nya gallerivyn kommer du att märka flera stora förbättringar. För det första visas deltagarnas videobild/avatar i 16:9 format istället för att anpassas till tillgängligt utrymme, vilket ger en mer enhetlig visuell upplevelse. Oavsett om deltagarna har sina kameror påslagna eller avstängda blir det enklare att följa med i mötet och uppfatta kroppsspråk och gester när man ser hela bilden och alla får lika mycket utrymme på skärmen.

Hur vill du att gallerivyn ska se ut? Nu finns det flera inställningar du kan göra. Bildkälla: Microsoft

För en mer inkluderande mötesmiljö visas nu alla deltagare i galleriet som standard, både de med video och de som deltar med bara ljud. Förut gavs inte deltagare som enbart deltog med ljud samma utrymme som deltagare med video. Detta innebär att alla får samma utrymme och synlighet i mötet. Dessutom kan videon från Teams-mötesrum visas i ett större format än individuella deltagares bilder för att ge en jämförbar vikt åt deltagare som ansluter från ett mötesrum och ofta är fler än en.

Alla deltagare får samma utrymme, både de som deltar med video och de som deltar med bara ljud. Bildkälla: Microsoft

En annan nyhet är att din egen video nu visas i galleriet tillsammans med de andra deltagarna, i samma storlek som alla andras, vilket gör att du känner dig mer delaktig i mötet. Men om du önskar, kan du anpassa detta och ha din video separat eller dölja den helt.

Det finns fler saker du kan anpassa för att de ska stämma bättre med dina preferenser, som till exempel:

  • välja maximalt antal mötesdeltagare som visas per sida
  • prioritera videodeltagare framför de som enbart deltar med ljud

Dessa förändringar är tänkta att förbättra din upplevelse och göra varje Teams-möte så effektivt och engagerande som möjligt.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.