Cognit ansluter sig till arbetsgruppen för ISO IEC DIS 42001 - Ledningssystem för AI

Cognit ansluter sig till arbetsgruppen för ISO IEC DIS 42001 - Ledningssystem för AI
Uppskattad lästid: 0:00

Cognit ansluter sig till arbetsgruppen för ISO/IEC DIS 42001 - Ledningssystem för AI

Cognits Verksamhetsutvecklingschef Joakim Stenström, med lång internationell erfarenhet av att arbeta med ledningssystem och standardutveckling har nyligen anslutit sig till arbetsgruppen som arbetar med att utveckla den nya standarden för ISO/IEC DIS 42001 – Information technology — Artificial intelligence — Management system.  

Vårt deltagande stärker vår position som en ledande aktör inom AI-management, och belyser det mervärde detta skapar för våra kunder.

Säkerställ att AI-system är säkra, pålitliga och ansvarsfulla

ISO/IEC DIS 42001 är en viktig milstolpe inom området för artificiell intelligens (AI).

Standarden syftar till att etablera en internationell ram för att säkerställa att AI-system är säkra, pålitliga och ansvarsfulla.  

Genom att vara delaktiga i att definiera bästa praxis inom AI-management kommer standarden att bidra till att företag och organisationer kan dra nytta av AI-teknologin på ett ansvarsfullt och effektivt sätt.

Joakim Stenström, vår ISO-expert, har lång erfarenhet av att utveckla och implementera kvalitetsledningssystem och är mycket respekterad inom sitt område.

Internationell standard för AI

Hans expertis inom kvalitetsledning och internationell standardisering kommer att vara ovärderlig för att säkerställa att ISO/IEC DIS 42001 blir en framgångsrik och användbar standard för organisationer över hela världen.

Detta innebär också att vi kan erbjuda våra kunder förtroendet att veta att vi är i framkant när det gäller att följa och påverka internationella standarder inom AI.  

Vidare gör deltagandet det möjligt för Cognit att erbjuda våra kunder den senaste kunskapen och tekniken, samt att försäkra att kunders användning av AI-lösningar är i linje med internationella bestämmelser och normer.

Intresserad av att veta mer om hur Cognit kan hjälpa er att hantera den här nya världen?

Hör av er nu för att boka ett möte.

Läs mer...

Prata med oss

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Patrik på 073 660 90 74
Ajdå, något gick fel. Ring Patrik på 073 660 90 74 så bjuder han på lunch som kompensation.

Arbeta smartare och sundare med ett digitalt ledningssystem. så det blir tillgängligt och användbart.

Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn för att inte missa nästa intressanta uppdatering.